16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πώς να «ταξιδέψεις» εικονικά στην Αρχαία Αίγυπτο από την θέση που βρίσκεσαι

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέσω του metaverse

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και χωρίς να μπούμε σε αεροπλάνο, έχουμε πλέον την ευκαιρία να «περπατήσουμε» σε μία επιβλητική πόλη της Αρχαίας Αιγύπτου. Πρόκειται για την METATUT, ένα έργο στο metaverse, το οποίο δημιουργήθηκε για την ανάδειξη του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού και αποκαλύφθηκε στο τέλος του 2022 στην 100ή επέτειο της ανακάλυψης του τάφου του Τουταγχαμών.

Η πόλη «αιωρείται» σε έναν έναστρο κόσμο και προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να μάθουν για την πλούσια αιγυπτιακή ιστορία, όσο περιηγούνται στους δρόμους της. Μεταξύ άλλων, μπορεί κανείς να μπει σε αρχαία παλάτια ή στην Κοιλάδα των Βασιλέων. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να ακούσει ιστορίες και να αλληλεπιδράσει με άλλους επισκέπτες. Παράλληλα, εντός της πόλης βρίσκει κανείς γκαλερί με ψηφιακή τέχνη, αλλά και κλαμπ, όπου τα avatar των επισκεπτών μπορούν να χορέψουν με τον ψηφιακό DJ.

 

Μάλιστα, δεν απαιτείται συσκευή εικονικής πραγματικότητας (VR) για να δεις τη METATUT. Αρκεί μόνο να χρησιμοποιήσετε το λάπτοπ ή το κινητό σας.

Σύμφωνα με την Tutera, την αιγυπτιακή εταιρεία που υλοποίησε το έργο σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό στούντιο Cube Consultants, στόχος της είναι η ανάδειξη της αρχαίας αιγυπτιακής ομορφιάς και πνεύματος κατά τρόπο που ταιριάζει στη σύγχρονη ζωή.

تم افتتاح مملكة عنخ فى مدينة ميتاتوت الافتراضية بمشاركة عازفة الهارب المصرية “منال محيى الدين” بمصاحبة عازف الرق الفنان “هاني بدير” والمقطوعة الموسيقية بعنوان “الحياة” من تأليف المؤلف محمد سعد باشا.

للتسجيل ومزيد من التفاصيل:https://t.co/X7pb3qBVow@manalharp pic.twitter.com/vSfxNoFxFv

— Tutera Egypt (@Tutera_Egypt) January 12, 2023

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα της Pew Research, το 54% των ειδικών πιστεύει ότι το metaverse θα έχει 500 εκατομμύρια χρήστες μέχρι το 2040. Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2022, οι τεχνολογικές επιχειρήσεις επένδυσαν 120 δισ. δολάρια στον συγκεκριμένο τομέα, δηλαδή διπλάσιο ποσό σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό