21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Υπάρχει η σωστή μέθοδος για κάθε συσκευή που την προστατεύει και δεν την καταστρέφει.

Αρχικά ας πούμε τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε.

Μη χρησιμοποιήσετε ουσίες όπως ισοπροπυλική αλκοόλη ή Windex. Τα καθαριστικά με βάση το αλκοόλ και την αμμωνία μπορούν να βλάψουν την αντιανακλαστική επίστρωση της οθόνης σας. Η επανειλημμένη χρήση αυτών των ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε θόλωση και ανομοιόμορφη επίστρωση.

Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό. Είναι πιο προσιτό από ένα ειδικό καθαριστικό και επίσης πιο ευέλικτο αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε διάφορες επιφάνειες. Επίσης, δεν θα αφήσει πίσω κανένα υπόλειμμα στην οθόνη σας.

Στη συνέχεια, το βάζετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και παίρνετε ένα πανάκι μικροϊνών. Τέλος, αποφύγετε να ψεκάζετε οποιοδήποτε υγρό απευθείας σε μια οθόνη. Θα έχετε πολύ περισσότερο έλεγχο εάν το τοποθετήσετε στο πανί από μικροΐνες και είναι πολύ πιο εύκολο να αποφύγετε να εισχωρήσει στα πιο ευαίσθητα μέρη της οθόνης.

Η πραγματική διαδικασία καθαρισμού μιας οθόνης είναι απλή. Εάν αντιμετωπίζετε μόνο λίγη σκόνη, χρησιμοποιήστε ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα ή έναν φυσητήρα αέρα για να την απομακρύνετε. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα στεγνό πανί από μικροΐνες.

Για οτιδήποτε περισσότερο από αυτό, βρέξτε το πανί μικροϊνών σας με μια μικρή ποσότητα απεσταγμένου νερού και, στη συνέχεια, σκουπίστε απαλά την οθόνη. Μόλις περάσετε όλη την επιφάνεια, αναποδογυρίστε το πανί και χρησιμοποιήστε τη στεγνή πλευρά για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολικό νερό. Σε αυτό το στάδιο, αποφύγετε να γυαλίζετε την οθόνη ή να χρησιμοποιείτε υπερβολική πίεση.

Προφανώς, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τον καθαρισμό μιας μεγαλύτερης οθόνης, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συμβουλές που αναφέρονται για όλους τους τύπους οθονών, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων, των οθονών υπολογιστή και των οθονών smartphone.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό