21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πώς να αποκτήσετε καθαρούς και οργανωμένους πάγκους κουζίνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια κουζίνα με άδειους πάγκους πάντα μοιάζει πιο καθαρή. Εκτός αυτού, οι ελεύθερες επιφάνειες εξασφαλίζουν περισσότερο χώρο κατά το μαγείρεμα, ενώ η λιγότερη ακαταστασία συνεπάγεται και λιγότερο καθάρισμα.

Ακολουθούν, λοιπόν, τρεις συμβουλές για να διαμορφώσετε με τέτοιον τρόπο την κουζίνα σας, ώστε να έχετε άπλετο ελεύθερο χώρο, χωρίς να δείχνει βρώμικος και φορτωμένος.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε τους πάγκους άδειους

Μπορεί να ακούγεται το προφανές, ωστόσο το βασικό «θεμέλιο» για καθαρούς και οργανωμένους πάγκους κουζίνας εφαρμόζεται από λίγους. Ό,τι χρειάζεται να αποθηκεύσετε βάλτε το σε ντουλάπια και συρτάρια, εξοικονομώντας χώρο πάνω στον πάγκο για τα απολύτως απαραίτητα.

Απαλλαγείτε από αντικείμενα που δεν χρειάζεστε

Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο οπουδήποτε στην κουζίνα σας είναι να απαλλαγείτε από αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πραγματικά. Κάποια από αυτά ίσως είναι διπλά εργαλεία κουζίνας, βιβλία μαγειρικής που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ (ή και σπάνια), διάφορα κουπόνια και χαρτιά που δεν χρησιμεύουν πουθενά.

Κρεμάστε τα κουζινικά σκεύη

Αντί να καταλαμβάνετε ζωτικό χώρο στον πάγκο της κουζίνας με μία ογκώδη ξύλινη θήκη μαχαιριών, φλυτζανάκια και κούπες καφέ κ.α. προτιμήστε να τα κρεμάσετε σε μία βέργα στον τοίχο. Αυτά θα συνεχίσουν να είναι εξίσου εύκολα προσβάσιμα και εσείς θα έχετε απελευθερώσει σημαντικό χώρο στις επιφάνειες της κουζίνας σας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό