24 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Πώς να αποθηκεύσεις τα κρεμμύδια για έξι μήνες χωρίς να μουχλιάσουν ή να μαλακώσουν

Ειδήσεις Ελλάδα

Το κρεμμύδι μπορεί να διαρκέσει έως και μισό χρόνο όταν αποθηκεύεται σωστά.

Είτε είσαι οπαδός των κρεμμυδιών είτε όχι, εκείνα υπάρχουν σε πολλά από τα πιάτα που μαγειρεύουμε καθημερινά. Από τα σπαγγέτι μπολονέζ μέχρι συνταγές με κρέας, τα κρεμμύδια είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσουμε γεύση και υφή σε εκατοντάδες συνταγές. Ωστόσο, αν δεν αποθηκεύσουμε σωστά το βασικό αυτό προϊόν της μαγειρικής μας -στο οποίο επενδύουμε κάθε φορά που κάνουμε τα ψώνια μας, εκείνο μπορεί να μας …απογοητεύσει και να χαλάσει γρήγορα.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η αποθήκευση των κρεμμυδιών είναι μια τέχνη, καθώς σε οποιοδήποτε πολύ κρύο ή πολύ ζεστό μέρος δεν μπορεί να αντέξει όσο θα μπορούσε. Έτσι, γκουρού της μαγειρικής μάς λένε τώρα πως αν αποθηκεύσουμε σωστά τα κρεμμύδια μας θα μπορούσαν να διαρκέσουν έως και έξι μήνες.

Οκ, αλλά πού ακριβώς θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε;

Πρώτα απ’ όλα, δεν πρέπει να αποθηκεύουμε τα κρεμμύδια μας στο ψυγείο. Το κρύο και το υγρό περιβάλλον δεν είναι καλό για το αυτό ευέλικτο λαχανικό, καθώς η εν λόγω συνθήκη προκαλεί στο κρεμμύδι να αρχίσει να μετατρέπει το άμυλο σε ζάχαρη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κρεμμύδια να γίνονται με την πάροδο του χρόνου μουσκεμένα και μαλακά και να χάνουν την τραγανότητά τους όταν τελικά θα τα μαγειρέψουμε.

Say cheese: Το hack για να κόβεις με μαθηματική ακρίβεια φέτες από το πιο νόστιμο προϊόν του ψυγείου

Αντ’ αυτού, τα καφέ, τα λευκά και τα κόκκινα κρεμμύδια αποθηκεύονται καλύτερα κάπου σκοτεινά, δροσερά, ξηρά και σε καλά αεριζόμενο χώρο. Το ντουλάπι της κουζίνας μπορεί να φαίνεται ως το ιδανικό μέρος, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε -το ντουλάπι δεν μπορεί να είναι κοντά στο φούρνο μας. Αυτοί οι χώροι παρουσιάζουν διακυμάνσεις στη θερμοκρασία κάθε φορά που χρησιμοποιούμε το φούρνο μας, γεγονός που μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον για τα κρεμμύδια, με αποτέλεσμα να υφίσταται το ίδιο πρόβλημα με το ψυγείο.

Ένα ντουλάπι μακριά από το φούρνο είναι μια χαρά, αλλά το καλύτερο μέρος για την αποθήκευση κρεμμυδιών είναι το γκαράζ -ή το κελάρι, αν είμαστε αρκετά τυχεροί να έχουμε. Εκτός από την εύρεση ενός δροσερού και ξηρού χώρου, τα κρεμμύδια πρέπει να διατηρούνται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, καθώς η θερμότητα που δημιουργείται από τις ακτίνες του ήλιου μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μούχλας.

Αν αυτό δεν ήταν αρκετά περίπλοκο, το πώς αποθηκεύουμε τα κρεμμύδια είναι εξίσου σημαντικό με το πού. Εάν αγοράζουμε κρεμμύδια από σούπερ μάρκετ σε πλαστική σακούλα, αυτή θα πρέπει να αφαιρεθεί πριν τα αποθηκεύσουμε. Οι ειδικοί του Shop Food Waste εξήγησαν: «Ποτέ μη διατηρείτε αυτά τα είδη σε σφραγισμένο πλαστικό, καθώς αυτό θα προκαλέσει γρήγορα αλλοίωση».

Οι πλαστικές σακούλες επιτρέπουν την παγίδευση της υγρασίας στη σακούλα, πράγμα που σημαίνει ότι η μούχλα είναι πιο πιθανό να αναπτυχθεί. Αντ’ αυτού, θα πρέπει «να διατηρείτε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε καλάθι ή χάρτινη σακούλα όπου ο αέρας μπορεί να κυκλοφορεί». Εάν αποθηκεύονται με αυτόν τον τρόπο, «τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μπορούν να διατηρηθούν έως και τρεις με έξι μήνες», όπως αναφέρουν.

Το μεγάλο λάθος που κάνεις με τα μπαχαρικά και τί να αλλάξεις για να κάνεις οικονομία

Τέλος, τα κρεμμύδια δεν πρέπει να αποθηκεύονται μαζί με άλλα προϊόντα. Τα κρεμμύδια μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία από άλλα φρούτα και λαχανικά και επομένως μπορεί να χαλάσουν πιο γρήγορα. Είναι επίσης ένα αρκετά πικάντικο λαχανικό, οπότε η αποθήκευσή τους μαζί με άλλα προϊόντα μπορεί να κάνει τα φρούτα και τα λαχανικά να μυρίζουν -και να έχουν γεύση- όπως τα κρεμμύδια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό