17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πώς μπορεί η Ελλάδα να «δει» το ευρωπαϊκό Top-10 ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ανδρέας Δημάτος σχολιάζει μέσω του Gazzetta την ελληνική αντεπίθεση που σάλπισαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκειμένου η χώρα μας να σκαρφαλώσει στο ranking της UEFA.

Μια από τις πιο σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές των τελευταίων χρόνων έζησε το ελληνικό ποδόσφαιρο την Πέμπτη (14/3), καθώς Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κατάφεραν με εκπληκτικές ανατροπές και αδιανόητα σκορ να ξεπεράσουν τον σκόπελο των «16» και να βρεθούν στα προημιτελικά του Conference League.

Παράλληλα οι νίκες που συνδυάστηκαν με προκρίσεις έδωσαν ακόμα μια ώθηση στον αγώνα Ελλάδας να σκαρφαλώσει στο ranking της UEFA, με τον Ανδρέα Δημάτο να εξηγεί μέσω του Gazzetta τη σημασία της χθεσινής βραδιάς στην προσπάθεια αναρρίχησης της χώρας μας στο ευρωπαϊκό Top-10.

@gazzetta.gr Ο Ανδρέας Δημάτος αναλύει την κλήρωση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ καθώς και το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας στις διοργανώσεις τις UEFA! #gazzettagr ♬ πρωτότυπος ήχος – gazzetta.gr

«Οι δυο εκπληκτικές ανατροπές των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ δημιούργησαν αίσθηση. Είναι ωραίο να ακούς ατάκες για το ελληνικό όνειρο, την ελληνική αντεπίθεση» τονίζει στην εισαγωγή του, προτού προσθέσει για τις κληρώσεις πως «Θεωρητικά ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο πιο βατό κομμάτι του ταμπλό μέχρι τον τελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ ο Ολυμπιακός στο πιο δύσκολο».

Όσο για τη μάχη στο ranking της UEFA, η ανάκαμψη της χώρας μας χάρη στους βαθμούς που έφεραν κυρίως Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι μεγάλη! «Πέρσι η Ελλάδα είχε την 41η καλύτερη συγκομιδή στο σύνολο των 55 χωρών – μελών της UEFA, ενώ φέτος έχει την 11η και κυνηγάει την δέκατη Ολλανδία».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «Η προσπάθεια είναι ακόμα είναι πολύ δύσκολη για την προνομιούχο 15η θέση», αλλά «ακόμα κι αν δεν πετύχουμε φέτος το στόχο της 15ης θέσης θα δημιουργηθούν πάρα πολύ καλές προϋποθέσεις έστω από του χρόνου να βρεθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο κοντά στο ευρωπαϊκό top 10 στο ranking της UEFA».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό