16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα ως την Πρωτοχρονιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανοίγουν ξανά την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν με εορταστικό ωράριο.

Τα εμπορικά καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα θα λειτουργήσουν την Τετάρτη (27/12) από τις 09:00 έως τις 21:00, ενώ θα είναι ξανά κλειστά την Πρωτοχρονιά (1/1) και στις 2 Ιανουαρίου 2024.

Στην Αττική:

Τα εμπορικά καταστήματα του λεκανοπεδίου κατά την περίοδο των εορτών θα λειτουργήσουν ως εξής:

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου: 09:00 έως τις 21:00Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου: 09:00 έως τις 21:00Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου: 09:00 έως τις 21:00Σάββατο 30 Δεκεμβρίου: 09:00 έως τις 21:00Κυριακή 31 Δεκεμβρίου: 11:00 έως τις 18:00Δευτέρα 1 Ιανουαρίου: ΚλειστάΤρίτη 2 Ιανουαρίου: Κλειστά

Στον Πειραιά:

Την εορταστική περίοδο τα καταστήματα του Πειραιά θα έχουν το εξής ωράριο λειτουργίας:

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου: 09:00 έως τις 21:00Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου: 09:00 έως τις 21:00Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου: 09:00 έως τις 21:00Σάββατο 30 Δεκεμβρίου: 09:00 έως τις 21:00Κυριακή 31 Δεκεμβρίου: 11:00 έως τις 18:00Δευτέρα 1 Ιανουαρίου: ΚλειστάΤρίτη 2 Ιανουαρίου: Κλειστά

Τί πρέπει να προσέχουμε όταν παραλαμβάνουμε από αγορές μέσω ίντερνετ

Συστάσεις σε καταναλωτές λόγω της αυξημένης ζήτησης για ταχυδρομικές υπηρεσίες που παρατηρείται συνήθως κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, απευθύνει η ΕΕΤΤ.

Αναλυτικά οι οδηγίες

Για τη βέλτιστη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή προβλημάτων κατά τη διαδικασία παραλαβής των παραγγελιών τους από εταιρίες ταχυμεταφορών (courier), οι καταναλωτές συνίσταται να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στα ακόλουθα:

Χρόνος & σημείο παράδοσης/παραλαβής: Πριν από την επιβεβαίωση της παραγγελίας σας από ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα του προϊόντος, τη συνεργαζόμενη επιχείρηση ταχυμεταφορών, τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης, τη δυνατότητα ειδοποίησής σας αναφορικά με την ακριβή μέρα που θα παραληφθεί, καθώς και τον αριθμό αποστολής της (tracking number). Επιπλέον, αξιοποιήστε το χώρο «σχολίων» στη φόρμα παραγγελίας του προϊόντος, αναγράφοντας επιπρόσθετες πληροφορίες προς την εταιρία ταχυμεταφορών που θα διευκολύνουν τη διαχείριση της αποστολής σας, ιδίως σε περίπτωση πολύωρης απουσίας από την οικία σας σε καθημερινή βάση.

Παρακολούθηση αποστολής: Αναζητήστε την πορεία παράδοσης της παραγγελίας σας από το σύστημα εντοπισμού (tracking system) στην ιστοσελίδα της εταιρίας ταχυμεταφορών. Σημειώνεται ότι αποτελεί συνήθη πρακτική των εταιριών να ενημερώνουν για την πορεία της αποστολής μέσω sms, email, τηλεφωνικώς κ.λπ.

Επανάληψη της προσπάθειας επίδοσης: Οι εταιρίες ταχυμεταφορών υποχρεούνται σε δεύτερη προσπάθεια επίδοσης του αντικειμένου, σε περίπτωση απουσίας σας κατά την αρχική προσπάθεια, με σχετική έγγραφη/ηλεκτρονική ειδοποίησή σας.Αλλαγή διεύθυνσης ή ονόματος παραλήπτη: Έχετε δικαίωμα να αλλάζετε το όνομα παραλήπτη ή τη διεύθυνση επίδοσης του αντικειμένου τηλεφωνικώς ή εγγράφως σύμφωνα με τις διαδικασίες της ταχυδρομικής επιχείρησης. Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που η νέα διεύθυνση είναι σε διαφορετική περιοχή, ενδέχεται να προκύψει επιπλέον χρέωση.

Χορήγηση απόδειξης ή τιμολογίου: Οι εταιρίες ταχυμεταφορών υποχρεούνται σε χορήγηση απόδειξης ή τιμολογίου παροχής υπηρεσιών σε φυσική ή ηλεκτρονική μορφή και βάσει των προϋποθέσεων που θέτει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).Παραλαβή με επιφύλαξη: Έχετε τη δυνατότητα να παραλάβετε με επιφύλαξη ή να δηλώσετε επιφύλαξη εντός μίας ημέρας από την παραλαβή της αποστολής εάν διαπιστώσετε πως το αντικείμενο που σας παραδόθηκε, έχει υποστεί φθορά ή είναι κατεστραμμένο.

Υποβολή καταγγελίας: Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα με εταιρία ταχυδρομικών υπηρεσιών, θα πρέπει πρωτίστως να απευθυνθείτε στην εταιρία, υποβάλλοντας το παράπονο/καταγγελία, ανάλογα με τα μέσα που σας διαθέτει η εταιρία (τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά, εγγράφως). Σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ΕΕΤΤ και να υποβάλετε το αίτημα ή την καταγγελία σας, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα καταγγελίας στον διαδικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα απαιτούμενα πεδία της φόρμας και έχετε επισυνάψει όσα στοιχεία είναι απαραίτητα για τη διερεύνηση της καταγγελίας σας (π.χ. επιχείρηση που αφορά, ΣΥΔΕΤΑ ή αριθμός αποστολής).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό