16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πώς θα απολαμβάνουν τα παιδιά μας μία συναρπαστική και ασφαλέστερη εμπειρία θέασης, κάθε φορά

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσοι από εμάς έχουμε τη χαρά να είμαστε γονείς, προβληματιζόμαστε αρκετά με την άνεση και την ευελιξία που έχουν τα μικρά μας με τις νέες τεχνολογίες. Καθώς τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε ένα high tech περιβάλλον, σε μία καθημερινότητα όπου η τεχνολογία έχει «πρωταγωνιστικό» ρόλο, εμείς βρισκόμαστε σε επιφυλακή, θέλοντας να τα προστατεύσουμε από τις κρυφές «παγίδες» του ψηφιακού κόσμου και από το ακατάλληλο για την ηλικία τους περιεχόμενο.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον την τεχνολογία για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους στο σπίτι, το περνούν παρακολουθώντας σειρές και ταινίες. Συνεπώς, καλό θα ήταν να εστιάσουμε την προσοχή μας στο συγκεκριμένο είδος ψυχαγωγίας, αναζητώντας τους τρόπους με τους οποίους θα διαμορφώσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για εκείνα, ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να απολαμβάνουν συναρπαστικό περιεχόμενο, ειδικά για την ηλικία τους.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα από συμβουλές, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τις καθημερινές εμπειρίες θέασης των μικρών μας, ώστε να συνεχίσουν να απολαμβάνουν με ασφάλεια τις αγαπημένες τους σειρές και ταινίες.

#1 Συζητάμε με τα παιδιά και μαθαίνουμε για το περιεχόμενο που παρακολουθούν

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσουμε τα παιδιά μας μακριά από περιεχόμενο που είναι ακατάλληλο για την ηλικία τους, είναι να συζητάμε μαζί τους για τα προγράμματα που παρακολουθούν. Ρωτώντας ανά τακτικά χρονικά διαστήματα τα παιδιά για τα προγράμματα που βλέπουν, γιατί τους αρέσουν ή τι συναισθήματα τους προκαλούν, θα έχουμε όλες τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε, για να ξέρουμε τι πρέπει να προσέξουμε. Εξίσου σημαντικό είναι να αφιερώνουμε λίγο χρόνο μέσα στον μήνα, ώστε να παρακολουθούμε τις σειρές που βλέπουν τα μικρά μας ή να αναζητούμε πληροφορίες για αυτές στο διαδίκτυο. Διότι όσο πιο ενημερωμένοι είμαστε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να προστατεύσουμε και τα παιδιά από ένα περιεχόμενο ακατάλληλο για την ηλικία τους.

#2 Δημιουργούμε ένα συγκεκριμένο προφίλ για τα μικρότερα μέλη της οικογένειας

Αν θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν από μόνα τους τι θα παρακολουθούν, χωρίς να αισθάνονται ότι τα ελέγχουμε συνεχώς ή πως τα περιορίζουμε, μπορούμε να επενδύσουμε σε μία πλατφόρμα streaming, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα εξατομικευμένο προφίλ που θα προορίζεται μόνο για τα μικρότερα μέλη της οικογένειας. Έτσι, μέσα από ένα «πλούσιο» και συναρπαστικό περιεχόμενο, η πλατφόρμα θα προτείνει στο παιδί τις σειρές και τις ταινίες που είναι κατάλληλες για την ηλικία του, ενώ θα μας επιτρέπει να έχουμε την επίβλεψη του περιεχομένου που απολαμβάνει. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να επιλέξουμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις στη streaming πλατφόρμα μας και έπειτα, να αφήσουμε το παιδί να επιλέξει από μία μεγάλη λίστα επιλογών, τις σειρές και τις ταινίες που το ενδιαφέρουν περισσότερο.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό