27.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Πώς θα αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μίλησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η αξιολόγηση έχει δύο στόχους, από τη μία την επιβράβευση, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν περισσότερα μόρια  για ανέλιξη στην καριέρα τους στην εκπαίδευση και από την άλλη τη βελτίωσή τους μέσω της διαδικασίας.

Περιγράφοντας τη διαδικασία, η κ. Κεραμέως  σημείωσε ότι θα γίνεται από τρεις αξιολογητές για κάθε εκπαιδευτικό, τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο εκπαίδευσης και τον σύμβουλο ειδικότητας. Παράλληλα, προβλέπεται και επιτροπή ενστάσεων ώστε να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, καθώς δεν υπάρχει τιμωρητική διαδικασία, όπως είπε.

 Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς, η κ. Κεραμέως ανέφερε πως αυτή η επαγγελματική ομάδα έχει εμβολιαστεί κατά 73%, προσθέτοντας ότι  δεν έχει συζητηθεί το θέμα υποχρεωτικότητας.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των μαθητών, η  υπουργός παιδεία διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός, τονίζοντας ότι η συζήτηση γίνεται για τους 15-17 ετών και θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν αν το επιθυμούν.

Όσοι εμβολιάζονται ανακτούν πλήρως την καθημερινότητας τους χωρίς self-test , ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθούν τις οδηγίες της επιτροπής ειδικών, υποστήριξε.

Περιγράφοντας το στόχο για την επόμενη χρονιά, η κ. Κεραμέως σημείωσε πως επιδιώκεται να μην υπάρχουν οριζόντια μέτρα και να μην κλείσουν τα σχολεία. Παράλληλα, όπως είπε, θα επανεξεταστούν και τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με την επιτροπή των ειδικών καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμένοι.

Τέλος, αναφερόμενη στις αλλαγές που έρχονται στα σχολεία από το Σεπτέμβριο, σημείωσε ότι σε όλα τα νηπιαγωγεία θα φοιτούν από 4 ετών και ότι εντάσσονται δραστηριότητες όπως τα  αγγλικά, αλλά και  εργαστήρια δεξιοτήτων όπως ο εθελοντισμός , η ρομποτική, η οδική ασφάλεια, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση κά, δραστηριότητες σταθμισμένες ανά εκπαιδευτική ηλικία. Επίσης θα υπάρξουν οριζόντιες επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, 123 νέα προγράμματα σπουδών αλλά και  διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό