16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πώς η Χαμάς εισέβαλε αιφνιδιαστικά στο Ισραήλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε, τουλάχιστον, πέντε σημεία, παραβίασαν τα σύνορα της Γάζας -Ισραήλ, οι μαχητές της Χαμάς το Σάββατο στην πιο θανατηφόρα εισβολή στο Ισραήλ εδώ και δεκαετίες  αιφνιδιάζοντας  Ισραηλινούς στρατιώτες, σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησαν από την ίδια την ισλαμιστική οργάνωση,  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεκάδες ένοπλοι με τουφέκια εφόδου και χειροβομβίδες με ρουκέτες παραβίασαν τα σύνορα συναντώντας  ελάχιστη αντίσταση, πέταξαν με ανεμοπλάνα και χρησιμοποίησαν  εμπορικά drones για να επιτεθούν σε ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και υποδομών επικοινωνίας.

Τα βίντεο που επαλήθευσε η The Post δείχνουν μαχητές να χρησιμοποιούν εκρηκτικά και άλλα μέσα για να παραβιάσουν τον φράχτη των συνόρων του Ισραήλ με τη Γάζα,  και στη συνέχεια να οδηγούν και να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα, με οχήματα, μηχανές και με τα πόδια, για να επιτεθούν σε ανεπαρκώς φυλασσόμενα στρατιωτικά σημεία και πόλεις, όπου σκότωσαν και αιχμαλώτισαν Ισραηλινούς στρατιώτες και πολίτες.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις

Άλλο βίντεο δείχνει μαχητές από την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, τις Ταξιαρχίες Izz al-Din al-Qassam, να χρησιμοποιούν εκρηκτικά εναντίον ενός τμήματος του συνοριακού τείχους κοντά στο πέρασμα Erez, το μόνο που υπάρχει για τους κατοίκους της Γάζας που θέλουν να ταξιδέψουν στο Ισραήλ, και που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Λωρίδας της Γάζας.

Τουλάχιστον επτά ένοπλοι τρέχουν προς το πέρασμα, περνούν μέσα από ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας και να πυροβολούν εναντίον ενός φυλακίου.

Ένα άλλο βίντεο δείχνει μαχητές με τα πόδια και μοτοσικλέτες να περνούν μέσα από ένα άνοιγμα που έχει δημιουργηθεί στο συνοριακό φράχτη κοντά στο Κερέμ Σαλόμ, ένα κιμπούτς στα νότια σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο.

Στη συνέχεια, οι άνδρες εισβάλλουν σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο περίπου τρία μίλια βορειότερα. Διακρίνονται ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ενός τανκ, καθώς και τα πτώματα πολλών ισραηλινών στρατιωτών, μεταξύ των οποίων ένας που φορούσε μόνο εσώρουχα μποξεράκι, κράνος και στρατιωτικό γιλέκο.

LATEST : Several Israel i soldiers have been captured by Hamas fighters #Israel #Palestine #Hamas #طوفان_الأقصى #حماس#savas #Gaza #Mossad pic.twitter.com/A8GM0Fc1WF

— पत्रकार पिंटू लाल (@_iampintulal) October 7, 2023

Τέσσερα άλλα βίντεο δείχνουν μαχητές να παραβιάζουν τον συνοριακό φράχτη σε δύο τοποθεσίες κοντά στις πόλεις Nahal Oz και Be’eri. Στο Be’eri, σχεδόν τρία μίλια από τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, άλλα βίντεο, συμπεριλαμβανομένου ενός που δημοσιεύτηκε στο X (πρώην Twitter), δείχνουν ένοπλους άνδρες με στρατιωτική ενδυμασία να σέρνουν τουλάχιστον πέντε άτομα Όλοι είναι ξυπόλητοι, με τα χέρια δεμένα πίσω.

Palestinians commandeer an Israeli bulldozer and destroy the Israeli Gaza border fence pic.twitter.com/QDdcoJSLUs

— 🇵🇸🇦🇲🪂 #AqsaFlood ☭ (@Marxozoic) October 7, 2023

Palestinian resistance fighters ride around captured Israeli soldier on a motorcycle #Israel #Palestine #Hamas #Gaza pic.twitter.com/u5SFWksRuX

— MOHAMMAD SIDDIQUI (@MFSIDDIQUI12162) October 7, 2023

Αξιωματούχοι τόσο του Ισραήλ όσο και της Χαμάς επιβεβαίωσαν ότι Ισραηλινοί στρατιωτικοί και πολίτες αιχμαλωτίστηκαν, αν και ο συνολικός αριθμός και η κατάστασή τους είναι άγνωστα. Εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς δήλωσε ότι υπάρχουν “δεκάδες” στρατιώτες και αξιωματικοί υπό την επιτήρηση της ομάδας, ανέφερε δημοσιογράφος του Reuters στη Γάζα. Η ισραηλινή πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες ανήρτησε στο Χ ότι υπάρχουν 100 “απαχθέντες πολίτες και στρατιώτες”.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό