20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πώς η Μπαρτσελόνα του τεραστίου χρέους, θα κάνει μεταγραφή 65 εκατομμυρίων ευρώ

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Νίκου Αθανασίου

Η Μπαρτσελόνα, δίχως αμφιβολία, βρίσκεται στη χειρότερη οικονομική κατάσταση της ιστορίας της. Το χρέος αγγίζει τα 849 εκατομμύρια ευρώ, το περασμένο καλοκαίρι αναγκάστηκε να χάσει τον κορυφαίο παίκτη της ιστορίας της, τον Λιονέλ Μέσι και η κατάσταση είναι οριακή για το παρόν και το μέλλον της. 

Ο νέος τεχνικός των «μπλαουγκράνα, ο Τσάβι, είχε ζητήσει σημαντική ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουάριου, το ταμείον είναι μείον αλλά οι Καταλανοί είναι μια ανάσα από την απόκτηση του Φεράν Τόρες από την Σίτι αντί 65 εκατομμυρίων ευρώ. Κάπου εδώ έρχεται το εύλογο ερώτημα: Πώς η υπερχρεωμένη Μπαρτσελόνα θα υλοποιήσει αυτή την μεταγραφή;

 

Ο Αγουέρο έκανε «χώρο»

 

Τον περασμένο Αύγουστο ο σύλλογος πήρε δάνειο από την Goldman Sachs. 595 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό αποτέλεσε μία πολύ σημαντική οικονομική «ένεση» που έδωσε την αναγκαία ρευστότητα. Το πρόβλημα, όμως, είναι το financial fair play που ισχύει στην Ισπανία. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα δήλωσε στα τελευταία λεπτά της μεταγραφικής περιόδου τον Σέρχιο Αγουέρο, χάρη στην μείωση αποδοχών που δέχθηκαν οι Σέρχιο Μπουσκέτς και Ζόρντι Άλμπα. Κάπως έτσι θα συμβεί και με τον Τόρες. 

Θα αποκτηθεί, θα ανακοινωθεί αλλά θα είναι διαθέσιμος να αγωνιστεί μόνο όταν ανοίξει ο απαραίτητος «χώρος» στο μπάτζετ. Η απόσυρση του Αγουέρο δημιούργησε ένα κενό αλλά η «Μπάρτσα» μπορεί να ξοδέψει μόνο το 1/4 του συμβολαίου του Αργεντινού φορ, καθώς έχει ξεπέρασει ήδη το όριο του salary cap. 

Για παράδειγμα: Αν η Μπαρτσελόνα αποδεσμεύει παίκτη που είχε ετήσιες απολαβές 10 εκατομμυρίων ευρώ, μπορεί να ξαναδιαθέσει μόνο τα 2.5 σε μεταγραφές και συμβόλαια.

 

Το «τρικ» του Αλεμάνι

 

Ο αθλητικός διευθυντής, Ματέου Αλεμάνι, έχει το σχέδιό του. Έχει προσφέρει ένα μικρότερο συμβόλαιο στον Τόρες για το πρώτο εξάμηνο και παράλληλα έχει αυξήσει την διάρκεια της σύμβασης με τον 21χρονο επιθετικό. 

Παράλληλα τα χρήματα προς την Σίτι θα μπουν σε αρκετές ετήσιες δόσεις, ώστε να μειωθεί το κόστος της φετινής σεζόν. 

Επίσης, επιθυμεί διακαώς να ανανεώσει το συμβόλαιο του Ουσμάν Ντεμπελέ που λήγει το καλοκαίρι. Και αυτό για να μπορέσει να τον πουλήσει άμεσα και να βάλει στα ταμεία ένα πολύ σημαντικό ποσό.

Από κει και πέρα, «κλειδί» για την ομαλή διαχείριση της κατάστασης είναι η αποχώρηση των παικτών που δεν υπολογίζονται. Κουτίνιο, Ουμτιτί ,Τζούτγκλα, Πούιγ, Ντε Γιονγκ, Ντεστ είναι κάποιοι από τους παίκτες που η Μπαρτσελόνα θα ήθελε να αποχαιρετίσει και να βάλει λεφτά στα ταμεία της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό