16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πώς η δισεκατομμυριούχος Σουίφτ εκτινάσσει τα κέρδη στο Αμερικανικό ποδόσφαιρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Τέιλορ Σουίφτ , έχει άλλο ένα «παράσημο» για την πολύ επιτυχημένη φετινή χρονιά της: Η αγαπημένη ποπ σταρ των Αμερικανών πλέον είναι δισεκατομμυριούχα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg.

Το έγκυρο οικονομικό δίκτυο, το οποίο τρέχει και το σχετικό δείκτη, Bloomberg Billionaires Index, ανακοίνωσε ότι η περιουσία της Τέιλορ Σουίφτ πλέον ανέρχεται σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στην πολύ επιτυχημένη τουρνέ της, την Eras, που φέτος το καλοκαίρι έδωσε ώθηση ακόμα και στην αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Τέιλορ Σουίφτ είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχουν καταφέρει να γίνουν δισεκατομμυριούχοι με έσοδα που προέρχονται αποκλειστικά από τη μουσική και τις παραστάσεις τους.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της SeatGeek δήλωσε στο CNN ότι «η περιοδεία ‘Eras’ της Τέιλορ Σουίφτ θα χρησιμοποιηθεί για να ξαναγραφτούν τα εγχειρίδιαγια τα οικονομικά της βιομηχανίας τους θεάματος». Και τόνισε ότι «δεν πρόκειται απλά για μία καλλιτέχνη – είναι ένα οικονομικό φαινόμενο».

Η διάσημη τραγουδίστρια δεν κυριαρχεί μόνο στα τεράστια γήπεδα, αλλά και στις κινηματογραφικές αίθουσες σε ολόκληρη τη χώρα. Το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής της, η ταινία – συναυλία «Taylor Swift: The Eras Tour» έκανε εισπράξεις 95 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Η περιοδεία της, Eras, αναμένεται να κάνει εισπράξεις 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Βόρεια Αμερική μόνο σε εισιτήρια. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές ποσό που εκτιμήθηκε με βάση τις πωλήσεις στο Λος Άντζελες και άλλες πόλεις. Αν επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει ρεκόρ εισπράξεων για περιοδεία.

Εκτίναξε στα ύψη το Αμερικανικό ποδόσφαιρο

Η περιοδεία της έδωσε ώθηση ακόμα και στις τοπικές οικονομίες σε κάθε σταθμό σε πόλεις της Βόρειας Αμερικής – τις τελευταίες έξι νύχτες στο Λος Άντζελες, εκτιμάται ότι πήγαν στην πόλη 320 εκατ. δολάρια χάρη των συναυλιών.

Η Τέιλορ Σουίφτ δίνει ώθηση ακόμα και στο δημοφιλές ούτως ή άλλως Αμερικανικό ποδόσφαιρο. Όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι θα πάει σε έναν αγώνα, οι τιμές των εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 40% – από τα 83 στα 119 δολάρια.

Η τραγουδίστρια πλέον θεωρείται ένα πολιτιστικό φαινόμενο, γεγονός που βεβαίως αυξάνει τα κέρδη της. Σε πόλεις που έχει δώσει συναυλίες, αυξήθηκε η κίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και η πληρότητα των νοσοκομείων.

Η σταρ ετοιμάζεται την επόμενη Παρασκευή για την επανα-κυκλοφορία του άλμπουμ της, «1989» (Taylor’s Version), το οποίο όταν είχε βγει για πρώτη φορά είχε 10 υποψηφιότητες στα βραβεία Grammy.

Το 2019, η Σουίφτ είχε ανακοινώσει ότι θα επανα-κυκλοφορήσει τα πρώτα έξι άλμπουμ της, επειδή η πρώτη εταιρεία της είχε πουλήσει τις πρώτες εγγραφές. Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει, τα άλμπουμ, Red, Speak Now και Fearless.

Η Τέιλορ Σουίφτ βρίσκεται πλέον στην κατηγορία της Ριάνα, που έγινε δισεκατομμυριούχα το 2021, σύμφωνα με το Forbes. Ο Jay Z και η Beyoncé έσπασαν αυτό το ρεκόρ το 2017, ωστόσο τα κέρδη τους οφείλονται και σε μία σειρά άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων πέραν του τραγουδιού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό