21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πώς δρούσε το κύκλωμα που έδινε πλαστά μόρια για τις πανελλαδικές – Ως και 7.000 η ταρίφα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 5 ατόμων για πλαστογραφία μετά χρήσεως, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα και κατ’ εξακολούθηση.

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Μεγάλο κύκλωμα που πλαστογραφούσε βεβαιώσεις, οι οποίες έδιναν μόρια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ.

Η μεγάλη απάτη είχε στηθεί από προπονητές, αλλά και στέλεχος μεγάλης ομοσπονδίας πολεμικών τεχνών, οι οποίοι αφού προσέγγιζαν γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούσαν σε σχετικές σχολές, τους υπόσχονταν πως θα προέβαιναν στην κατάρτιση πλαστογραφημένων φύλλων αγώνα, στα οποία οι μαθητές θα αναγράφονταν ψευδώς σε προνομιούχα θέση κατάταξης.

Φυσικά με το αζημίωτο καθώς το κύκλωμα είχε ταρίφα από 3.500-7.000 ευρώ.

Όταν έκλεινε η συμφωνία και τα μέλη του κυκλώματος έπαιρναν τα χρήματα, έδιναν στους γονείς βεβαιώσεις, τις οποίες κατέθεταν στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου οι ανήλικοι αθλητές να λάβουν ευεργετική μοριοδότηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις στις οποίες θα συμμετείχαν.

Από την μέχρι τώρα έρευνα, προέκυψε πως το κύκλωμα είχε εκδώσει συνολικά 18 πλαστογραφημένα φύλλα αγώνα τα οποία αφορούν 30 μαθητές- αθλητές και 4 προπονητές που συμμετείχαν ως αθλητές.

Στη δικογραφία που συντάχτηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που έχει αναλάβει τις έρευνες, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 5 ατόμων για πλαστογραφία μετά χρήσεως, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό