18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πώς δρούσε κύκλωμα που με έδρα κατάστημα διακινούσε κοκαΐνη, χασίς και χάπια

Ειδήσεις Ελλάδα

Εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται στη διακίνηση κοκαΐνης, κάνναβης και φαρμακευτικών χαπιών εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της, 37χρονη, 44χρονος και 69χρονος Έλληνες, καθώς και 42χρονος αλλοδαπός, καθώς και 43χρονος Έλληνας για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για τη δράση κυκλώματος που διακινεί ναρκωτικά εντός επαγγελματικού χώρου-βουλκανιζατέρ στην περιοχή του Μεταξουργείου, μετά από διασταύρωση πληροφοριών και αποδεικτικών μέσων, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Συγκεκριμένα, ο 44χρονος ως αρχηγός και ιδιοκτήτης του επαγγελματικού χώρου, εντός του οποίου αποκρύπτονταν οι ναρκωτικές ουσίες και διακινούνταν οι ποσότητες, ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των προμηθευτών και των πελατών και με τη διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών.

Ο 42χρονος ως βοηθός του και εργαζόμενος στο κατάστημά του ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση πελατών, ενώ παράλληλα εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου κατά τη διάρκεια της διακίνησης.

Τέλος, ο 69χρονος και η 37χρονη είχαν αναλάβει αποκλειστικά την ασφαλή φύλαξη και διαχείριση των χρηματικών ποσών που αποκόμιζαν από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Απογευματινές ώρες της Παρασκευής έλαβε χώρα αστυνομική επιχείρηση στον εν λόγω επαγγελματικό χώρο στο Μεταξουργείο και σε κατοικίες στα Άνω Λιόσια, όπου εντοπίστηκαν τα μέλη της οργάνωσης και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και όπλα.

Η 37χρονη και ο 69χρονος, μόλις αντιλήφθηκαν τη σύλληψη του αρχηγικού μέλους και του βοηθού του, προσπάθησαν να μεταφέρουν το χρηματικό ποσό των 81.500 ευρώ επιμελώς κρυμμένο μέσα σε σχολική τσάντα, πλην όμως επενέβησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και τους ακινητοποίησαν.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

70,8 γραμμ. κοκαΐνης27,3 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης68 φαρμακευτικά δισκία50 γραμμ. λευκής σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης353 γραμμ. λευκής σκόνης κατάλληλη για νόθευση της κοκαΐνηςπιστόλι και 6 φυσίγγια2 μαχαίρια86.170 ευρώ2 αυτοκίνητα2 ζυγαριές ακριβείας4 κινητά τηλέφωναπλήθος νάιλον συσκευασιών για τυποποίηση των ναρκωτικών καιβιβλιάριο τραπέζας.

Υπολογίζεται ότι η εγκληματική οργάνωση αποκόμισε παράνομο κέρδος άνω των 90.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό