24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πώς έζησε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος τον σεισμό στην Ιαπωνία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος περιέγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πως βίωσε τον τρομακτικό σεισμό των 7,6 Ρίχτερ που ταρακούνησε τη βόρεια Ιαπωνία  καθώς βρίσκεται αυτές τις μέρες στη χώρα της Άπω Ανατολής.

Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανέβασε μια φωτογραφία στην οποία δείχνει το μήνυμα που έστειλαν οι αρχές στην Ιαπωνία στα κινητά τηλέφωνα με το οποίο προειδοποιούσαν τους κατοίκους για τον επικείμενο σεισμό, ένα λεπτό πριν συμβεί.

Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι ήδη καταγράφεται τσουνάμι τριών μέτρων και τα γρήγορα τρένα-σφαίρες σταμάτησαν αυτόματα. Αναφέρει και ζημιές σε κτήρια και καταρρεύσεις λόγω του σεισμού.

«Μεγάλος σεισμός 7,6 μας κούνησε στην Ιαπωνία. Προειδοποίηση για τσουνάμι 5 μέτρα. Είμαστε καλά. Μοναδική εμπειρία η επίσημη προειδοποίηση για το σεισμό, που έφθασε σε όλα τα κινητά, σε δημόσιο χώρο, 1 λεπτό πριν την άφιξη των σεισμικών κυμάτων. Ήδη καταγράφεται τσουνάμι 3μ.

Τα γρήγορα τρένα-σφαίρες σταμάτησαν αυτόματα. Αναφέρονται καταρρεύσεις κτιρίων στην επικεντρική περιοχή. Ας ευχηθούμε τα καλύτερα για τους συνανθρώπους μας».

Σημειώνεται ότι οι μετασεισμοί είναι εκατοντάδες με τον πιο ισχυρό να ανέρχεται στα 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN, γιατροί και σωστικά συνεργεία δυσκολεύονται να φτάσουν στις περιοχές που έχουν πληγεί επειδή το οδικό δίκτυο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό