17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πώς έγινε η διαρροή των emails, πότε έφτασαν στα «χέρια» της Ασημακοπούλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η διαρροή των emails αποδήμων κόστισε την υποψηφιότητα στην Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου για τις ευρωεκλογές ενώ προκάλεσε και δυο «καρατομήσεις»: Του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του  Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου. 

Η λίστα με τα emails διέρρευσε τον Μάιο του 2023, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης. Σημειώνεται πως ο κ. Σταυριανουδάκης είχε παραμείνει στη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών – και τα προσωπικά δεδομένα έφτασαν στην κ. Ασημακοπούλου από συνεργάτη του μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου… 

Μαρινάκης: Στα χέρια του συνεργάτη του Σταυριανουδάκη επί πολλούς μήνες τα στοιχεία 

«Είναι ζήτημα προσωπικών δεδομένων, δε θέλουμε να μείνει καμία σκιά» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. 

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μαρινάκης ο συνεργάτης του κ. Σταυριανουδάκη φαίνεται να είχε για πολλούς μήνες στα χέρια του τα συγκεκριμένα στοιχεία – «το προσδιορίζουμε κάπου μεταξύ των εκλογικών διαδικασιών του 2023», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Έχει πολύ μεγάλη σημασία για να μην γίνει απόπειρα εργαλειοποίησης. Ένα πράγμα είναι οι εκλογές, ένα πράγμα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν μετά τις εκλογές. Άρα είναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Δεν είναι ζήτημα ασφάλειας εκλογών. Δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο γιατί μιλάμε για μια χρονική περίοδο που προηγείται μήνες, πολύ πριν δηλαδή όχι απλώς την ψήφιση του νόμου για την επιστολική ψήφο αλλά τον ορισμό της νέας Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης του Ιουνίου» κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό