17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πύργος: Bullying και βόλτα τρόμου για μαθητές

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Πύργος παρακολουθεί τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για τα όσα έγιναν σε βόλτα μαθητών. Οι καταγγελίες για bullying το τελευταίο διάστημα είναι αλλεπάλληλες…

Ο Πύργος στο επίκεντρο για μια υπόθεση που προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. Παιδιά Δημοτικού βγήκαν βόλτα και επέστρεψαν σπίτια τους, ανάστατα. Αιτία ένα μήνυμα που έλαβαν όσοι από τους ανήλικους μαθητές είχαν μαζί τους κινητό τηλέφωνο. Ένα μήνυμα ίδιο, με απειλές για τη ζωή τους. Ως δράστη, «βλέπουν» ορισμένοι έναν συμμαθητή τους, που πρωταγωνιστεί σε περιστατικά bullying το τελευταίο διάστημα. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί εκπαιδευτικοί αλλά και το σύνολο των Γονέων και Κηδεμόνων. Σκέφτονται από κοινού τις επόμενες κινήσεις, με στόχο να επιστρέψει η ομαλότητα στο σχολείο του Πύργου.

Καταστάσεις που δεν χωρά ο νους βιώνουν μαθητές και κυρίως μαθήτριες, δημοτικού σχολείου της πόλης του Πύργου, με θύτη, πιθανότατα ένα συνομήλικο συμμαθητή τους. Το άτομο αυτό προσεγγίζει και απειλεί τα άλλα παιδιά, με μηνύματα που στέλνει μέσα από εφαρμογή social media, ιδιαίτερα δημοφιλή στα μικρά παιδιά.

Οι απειλές έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά τα μηνύματα που έστειλε το περασμένο Σάββατο φαίνεται που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και έκαναν τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες να φοβούνται και τους γονείς τους να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους. Το θέμα σαφώς και έχει αναφερθεί στη διεύθυνση του σχολείου, έχουν ενημερωθεί όλοι οι γονείς της συγκεκριμένης τάξης, για να μιλήσουν με τα παιδιά τους το προηγούμενο διάστημα και να εντοπιστεί ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις καταστάσεις…

Το επόμενο βήμα των γονέων είναι να απευθυνθούν στην Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ατόμου που έχει προκαλέσει φόβο στους μαθητές και τις μαθήτριες, με τα καθόλου παιδιάστικα καμώματα του.

Πέρα από τα μηνύματα των προηγούμενων ημερών, η κατάσταση με τις βρισιές, τις απειλές και τον εκφοβισμό, κορυφώθηκε το περασμένο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, όταν και κάποια από τις μαθήτριες του συγκεκριμένου σχολείου, λόγω της γιορτής της, κάλεσε συμμαθητές και συμμαθήτριες στο σινεμά και για μια βόλτα.

Τα μηνύματα με τις βρισιές, αλλά και το γεγονός ότι ο αποστολέας τους γνώριζε πού ήταν ακριβώς τα υπόλοιπα παιδιά, προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία. Όταν δε, τους δήλωσε μέσω των μηνυμάτων ότι είναι μαθητής από το ίδιο τμήμα της τάξης, τότε τα πράγματα άρχισαν να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Ιδιαίτερα όταν ο θύτης, έστειλε το μήνυμα “Χαχαχα σας βλέπω και θα σας σκοτώσω όταν βγείτε”, ενώ η παρέα των μαθητών και μαθητριών ήταν στο σινεμά. Όσο και αν κάποιοι θεωρούν παιχνίδι τέτοιες καταστάσεις στην τρυφερή ηλικία των 10-11 ετών, με το υβρεολόγιο αυτό, τις απειλές και τον εκφοβισμό, μόνο αθώα πλάκα ή παιχνίδι δεν είναι.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, ήδη στην πόλη καταγράφονται πολλά περιστατικά bullying ακόμα και με ξυλοδαρμούς στις ηλικίες των μαθητών του Γυμνασίου, αλλά τα αρνητικά παραδείγματα φαίνεται πως μπαίνουν και έχουν απήχηση, πλέον και στα δημοτικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό