20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις γιορτές του Πάσχα

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Παρασκευή (26/04) θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλης της χώρας εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Τα σχολεία θα κλείσουν για δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, με τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία τη Δευτέρα 13 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της διεξαγωγής των ευρωεκλογών, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τόσο την Παρασκευή 7 Ιουνίου, όσο και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου. 

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι

Στο μεταξύ, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία θα κλείσουν φέτος για τις καλοκαιρινές διακοπές την Παρασκευή 14 Ιουνίου, αφού σύμφωνα με τον νόμο το κλείσιμό τους προβλέπεται για τη 15η Ιουνίου. Επειδή ωστόσο φέτος η 15η Ιουνίου πέφτει Σάββατο, οι μικροί μαθητές και μαθήτριες θα αποχαιρετήσουν τα σχολεία τους μία ημέρα νωρίτερα. 

Η τελευταία ημέρα εξάλλου, συνήθως είναι αφιερωμένη σε εορταστικές, αθλητικές ή μουσικές εκδηλώσεις, πριν τα παιδιά αποχαιρετιστούν και ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Όσον αφορά στα γυμνάσια και στα λύκεια, το τελευταίο κουδούνι θα ηχήσει μετά τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, αφού η διακοπή για το καλοκαίρι εξαρτάται από τις εξετάσεις που δίνουν τα παιδιά στο τέλος της χρονιάς, αλλά και από τη διενέργεια των Πανελλήνιων εξετάσεων. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό