22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Πότε και πού θα βρέξει

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Τρίτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά τόπους, ενώ από το βράδυ της Τρίτης και από τα δυτικά νέα μεταβολή του καιρού θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, στις περισσότερες περιοχές αναμένονται αρχικά νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και κατά τόπους στο Αιγαίο και την Κρήτη.

Ωστόσο, από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και κυρίως το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους πιο ισχυρές, ιδιαίτερα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας όλη τη χώρα, και κατά τόπους πιο έντονα την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο κυρίως βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και τοπικά νωρίς το πρωί έως 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο το βράδυ θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων φτάνοντας τα 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 17 με 18 βαθμούς και στα νησιά του νοτίου Αιγαίου τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που παροδικά θα αυξηθούν, μερική ηλιοφάνεια και τοπικές βροχές κυρίως προς το βράδυ, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ ενώ από το απόγευμα θα γίνουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, που παροδικά και κατά τόπους θα αυξηθούν, με ασθενείς τοπικές βροχές στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 και τοπικά 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό