17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πότε και γιατί ο Στυλιανίδης αποφάσισε να πάει στο Ναυτιλίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Από την περασμένη Παρασκευή, όπως πληροφορείται ο ΒΗΜΑτοδότης, προτάθηκε στον Χρήστο Στυλιανίδη να ξανά- εισέλθει στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής. Πράγμα που σημαίνει ότι από την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποφασίσει την απομάκρυνση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Για όσους είχαν αμφιβολία ας σταθούν στη φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η «παραίτηση» ήταν αναπόφευκτη.

Ο κ. Στυλιανίδης στην αρχή αρνήθηκε τη θέση, αλλά, όπως μαθαίνω η πίεση ήταν μεγάλη, αφού ως πρώην επίτροπος στην ΕΕ, είχε ισχυρές γνωριμίες με τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και τον θεωρούσαν «χρήσιμο» όσον αφορά τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, που τώρα τελευταίως αυξήθηκαν. Αλλά ποιο λόγο επικαλέστηκε ο κ. Στυλιανίδης για τον οποίο αρνείτο να εισέλθει στην κυβέρνηση; Όπως μαθαίνει ο ΒΗΜΑτοδότης ότι εξέταζε τούτη την περίοδο διαδοχικές προτάσεις για διδασκαλία σε μεγάλα πανεπιστήμια. Την Δευτέρα το πρωί όμως μετά το τελευταίο τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Πρωθυπουργό, απάντησε «όπως και όπου θέλετε εσείς κύριε Πρόεδρε». Εδώ υπάρχει μια μικρολεπτομέρεια που ίσως έχει τη σημασία της. Δεν υπήρξε καμία πρόθεση εκ μέρους του κ. Στυλιανίδη να δεχθεί το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας (εάν βεβαίως του γινόταν πρόταση). Και τούτο γιατί θεωρούσε μέγα λάθος να ξαναπάει σε ένα υπουργείο το οποίο υπηρέτησε και τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός το εμπιστεύθηκε σε άλλο πρόσωπο.

Τα πηγαδάκια των γαλάζιων και ο αχαρτογράφητος εφοπλιστικά υπουργός

Πάντως αίσθηση προκάλεσε στις τάξεις των βουλευτών της ΝΔ η επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη για τη θέση του νέου υπουργού Ναυτιλίας. Ίσως μάλιστα  μεγαλύτερη κι από την αρχική του τοποθέτηση στην προηγούμενη κυβέρνηση. Όπως έλεγαν οι γαλάζιοι βουλευτές σε χθεσινά πηγαδάκια «σε μια περίοδο συνολικής αμφισβήτησης του μοντέλου πολιτικής προστασίας, η νέα του θέση δείχνει πως το Μαξίμου για τη σημερινή κακή εικόνα με τις φωτιές και τις πλημμύρες χρεώνει τα πάντα στον υπουργό των 60 ημερών Βασίλη Κικίλια». Έκπληξη όμως προκάλεσε η τοποθέτηση αυτή και στη ναυτιλιακή κοινότητα του μεγάλου λιμανιού καθώς ο εκ Κύπρου υπουργός είναι… αχαρτογράφητος εφοπλιστικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό