16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πότε θα το πάρουν οι εργαζόμενοι – Πώς υπολογίζεται

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποιοι θα δουν αυξημένο ποσό

Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η καταβολή του δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, καθώς, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τη Μ.  Τετάρτη 12 Απριλίου.

Οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, που εργάστηκε από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου δικαιούται Δώρο Πάσχα.

Πρόκειται για το μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Το Δώρο Πάσχα αναμένεται να καταβληθεί στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα έως και τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023. Φυσικά, αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς νωρίτερα από τον εργοδότη.

Ποιοι θα πάρουν αυξημένο Δώρο Πάσχα

Αυξημένο Δώρο Πάσχα θα λάβουν οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και είδαν αύξηση από 1η Απριλίου. Αφορά 585.000 εργαζόμενους. Επομένως, το δώρο θα υπολογιστεί με βάση το νέο μισθό και θα αναλογεί στο χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Το δώρο Πάσχα υπολογίζεται βάσει των καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών την 15η ημέρα πριν το Πάσχα, εφόσον αυτές είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) μέσα από μία σειρά απαντήσεων σε βασικά ερωτήματα, ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για το Δώρο Πάσχα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό