23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πότε θα δούμε ολική έκλειψη Ηλίου στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο έζησαν πολλοί Αμερικάνοι τη Δευτέρα 8 Απριλίου, ένα γεγονός που περίμεναν με μεγάλο ενθουσιασμό, την ολική έκλειψη Ηλίου, η οποία καθήλωσε τον μισό περίπου πλανήτη.

Η ολική έκλειψη ξεκίνησε από τον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, με τις πρώτες περιοχές του Μεξικού να την παρατηρούν από τις ακτές του Ειρηνικού. Το μονοπάτι της έκλειψης διέσχισε το Μεξικό και κατέληξε στις ΗΠΑ περνώντας από το Τέξας, ενώ συνέχισε βορειοανατολικά και πέρασε στη συνέχεια και από τον Καναδά.

Το συγκλονιστικό αυτό φαινόμενο ενθουσίασε εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι καθηλώθηκαν βλέποντας την εξέλιξή του στις live μεταδόσεις της NASA, από τηλεσκόπιο.

Ολική έκλειψη ηλίου το 2026 στην Ισπανία

Η επόμενη ολική έκλειψη που αναμένεται στις 12 Αυγούστου 2026. Μια ολική έκλειψη Ηλίου θα λάβει χώρα στις 12 Αυγούστου 2026, στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Η ολική έκλειψη θα γίνει ορατή από την Αρκτική, τη Γροιλανδία, την Ισλανδία, τον Ατλαντικό Ωκεανό και τη βόρεια Ισπανία.

Πότε θα γίνει ορατή η ολική έκλειψη Ηλίου στην Ελλάδα;

Πότε, όμως, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αυτό το φαινόμενο στην Ελλάδα;

Ο Αντώνης Φαρμακόπουλος, πρόεδρος της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης απαντά στο ερώτημα που έχει προβληματίσει πολλούς Έλληνες, ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν θα έχουν πολλοί την ευκαιρία να την δουν, καθώς αναμένεται σε πολλές δεκαετίες.

Η ολική έκλειψη Ηλίου θα γίνει ορατή στην Ελλάδα το 2088.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό