16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

‘Πόσες λεσβίες έχετε στην ομάδα του Μαρόκου;’ Το BBC ζήτησε συγγνώμη για την ερώτηση δημοσιογράφου

Ειδήσεις Ελλάδα

VIRAL

ΝΑΤΑΛΙΑ ΦΕΛΕΣΚΟΥΡΑ
25.07.2023 | 12:18

Το BBC απολογείται για τον δημοσιογράφο που ρώτησε πόσες από την ομάδα του Μαρόκο είναι λεσβίες
2023 HAMISH BLAIR/ AP IMAGES

Το BBC ζήτησε συγγνώμη και απολογείται για το δημοσιογράφο που ρώτησε την αρχηγό του Μαρόκου πόσες από την ομάδα είναι λεσβίες.

Το BBC ζήτησε συγγνώμη και απολογείται για το δημοσιογράφο που ρώτησε την αρχηγό του Μαρόκου πόσες από την ομάδα είναι λεσβίες .

Η ομοφυλοφιλία διώκεται ποινικά στο Μαρόκο και τιμωρείται με πρόστιμο, αλλά και με φυλάκιση έως και τρία έτη.

Αυτό έδωσε το έναυσμα σε ένα δημοσιογράφο του BBC να ρωτήσει την Τσεμπάκ: “Στο Μαρόκο, είναι παράνομο να έχεις σχέση με το ίδιο φύλο. Έχετε ομοφυλόφιλες παίκτριες στην ομάδα σας και πώς είναι η ζωή τους στο Μαρόκο;”

Ένας συντονιστής από την FIFA παρενέβη λέγοντας, “Συγγνώμη, αυτή είναι μια πολιτική ερώτηση, επομένως θα μείνουμε μόνο σε ερωτήσεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο”.

Όμως ο δημοσιογράφος επέμεινε, συνεχίζοντας: “Δεν είναι πολιτικό, είναι ανθρώπινο. Επιτρέψτε της να απαντήσει”. Σε αυτό το σημείο, η αρχηγός του Μαρόκου χαμογέλασε και κούνησε το κεφάλι της.

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως η ερώτηση που τέθηκε στην Γκιζλάιν Τσεμπάκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν από τον αγώνα, έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια της ομάδας.

Το BBC ζήτησε έκτοτε συγγνώμη για το περιστατικό, με έναν εκπρόσωπο του μέσου να λέει στο CNN: “Αναγνωρίζουμε ότι η ερώτηση ήταν ακατάλληλη. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προκαλέσουμε βλάβη σε κάποιο άτομο”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό