21.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πόσα Pixel smartphones έχει πουλήσει η Google συνολικά μέχρι σήμερα;

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι γεγονός ότι η Google έχει πάρει πολύ πιο ζεστά την προώθηση και το χτίσιμο του hype γύρω από τις συσκευές Pixel τα τελευταία χρόνια, κάτι που αποδεικνύεται από τις επίσημες διαρροές αρκετές εβδομάδες πριν τα αποκαλυπτήρια τους, αλλά και από τις διαφημιστικές καμπάνιες που ειδικά φέτος δεν δίστασε να χλευάσει την Apple και τα iPhone. Όλα αυτά είναι θεμιτά και λίγο πολύ τα κάνουν όλοι οι κατασκευαστές, αλλά το ερώτημα είναι αν έχουν πραγματικό αντίκτυπο στις πωλήσεις.

Μια απάντηση μας έρχεται από τον αντιπρόεδρος της γνωστής εταιρείας αναλύσεων IDC, Francisco Jeronimo, ο οποίος αποκάλυψε πως η Google έχει πουλήσει συνολικά μόλις 37.9 εκατομμύρια Pixel smartphones από το 2016 μέχρι το 2023. Παρόλα αυτά, σημειώνει ότι χρόνο με το χρόνο ο ρυθμός πωλήσεων αυξάνεται σε διψήφιο ποσοστό και μάλιστα μέσα στον τελευταίο χρόνο κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια τεμάχια.

Αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης μας δείχνει ότι υπάρχει πρόοδος, με τη Google να κερδίζει την προσοχή των καταναλωτών κυρίως σε ΗΠΑ και Ιαπωνία. Νωρίτερα φέτος η αναφορά για το 2ο τρίμηνο έδειξε ότι τα Pixel smartphones ήταν τα μόνο που παρουσίασαν αύξηση στις πωλήσεις σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές συσκευών Android, ενώ τον περασμένο Ιούλιο αποκαλύφθηκε πως η Ιαπωνία είναι η μεγαλύτερη αγορά για την εταιρεία κερδίζοντας μερίδιο από τα iPhone. Επίσης, τα Pixel smartphones είναι τα μόνα που δεν παρουσίασαν πτώση στις πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική σε σύγκριση με πέρυσι.

Προφανώς τα νούμερα των πωλήσεων είναι «αστεία» αν τα συγκρίνουμε με αυτά των Samsung, Apple και Xiaomi, ωστόσο φαίνεται πως έχει αρχίσει να μπαίνει το νερό στο αυλάκι. Μία καλή πορεία των Pixel 8 και Pixel 8 Pro ενδεχομένως θα εδραιώσει ακόμη περισσότερο την θέση της Google τουλάχιστον στις δυνατές αγορές της (ΗΠΑ, Ιαπωνία) και ίσως την πείσει να προωθήσει ακόμα πιο δυναμικά τις συσκευές της στην Ευρώπη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό