18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πόρος: Το νέο «πράσινο» νησί της Ελλάδας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νησάκι του Σαρωνικού με τους σχεδόν 4.000 κατοίκους στοχεύει να γίνει το τρίτο «πράσινο» νησί της Ελλάδας μετά τη Χάλκη και την Αστυπάλαια

Το επόμενο πράσινο νησί της Ελλάδας θα είναι ο Πόρος, όπως είπε από το Ντουμπάι, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή «Θεωρούσα εξ αρχής το έργο Gr – Eco Island σαν ένα έργο με πάρα πολύ μεγάλη συμβολική σημασία. Η Ελλάδα έχει πληθώρα νησιών διαφορετικών μεγεθών που μπορούν να επωφεληθούν από λύσεις απανθρακοποίησης και ψηφιοποίσης. Έχουμε εξαιρετικά σηματικά παραδείγματα. Έχουμε καταστήσει νησιά ικανά να πετύχουν στόχους κλιματικής ουδετερότητας πριν από άλλες περιοχές της Ελλάδας» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε, αναφερόμενος στο παράδειγμα της Αστυπάλαιας και στη συμφωνία για το νησί του Πόρου: «Μαζί με τη VW, έχουμε καταφέρει να μετατρέψουμε την Αστυπάλαια σε σημαντικό προορισμό. Σήμερα, ανακοινώνουμε τη συμφωνία της κυβέρνησης με την εταιρεία Masdar, ενός παγκοσμίου ηγέτη στην ενεργειακή μετάβαση για τον μετασχηματισμό του Πόρου, ενός μικρού νησιού κοντά στην Αθήνα. Η σύνδεση Αθήνας και Πόρου είναι σύντομη και για τον σκοπό αυτό ο εξηλεκτρισμος είναι πιο εύκολος. Ο Πόρος είναι προορισμός γιοτ, θα πειραματιστούμε με διαφορετικές, περιβαλλοντικά φιλικές, λύσεις για τα σκάφη αυτά».

Το νησάκι του Σαρωνικού με τους σχεδόν 4.000 κατοίκους στοχεύει να γίνει μια «δεύτερη» Αστυπάλαια καθώς αναμένεται να κάνει μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, αντικαθιστώντας τα βαρκάκια που μεταφέρουν τους επισκέπτες στο νησί με ηλεκτρικά, τα αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης με ηλεκτροκίνητα ενώ παράλληλα αναμένεται και η ανάπτυξη φορτιστών.

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Masdar του Άμπου Ντάμπι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό