23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πόλεμος τιμών με plug-in υβριδικά από 10.000 ευρώ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην έντονα ανταγωνιστική κινεζική αγορά αυτοκινήτου, έχει σημειωθεί μια σημαντική αλλαγή, καθώς τα plug-in υβριδικά έχουν χαμηλότερες τιμές έναντι των παραδοσιακών οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Αυτός ο πόλεμος τιμών, που ξεκίνησε πέρυσι, έχει ενταθεί, με αρκετές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να προσφέρουν PHEV σε τιμές κάτω από το ψυχολογικά κρίσιμο όριο των 100.000 γιουάν (περίπου 12.900 ευρώ)

Ειδικότερα, εταιρείες όπως η SAIC-GM-Wuling, η Changan, η Neta και η BYD, που είναι έτοιμη να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής EV στον κόσμο, είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της επίθεσης.

Η BYD, με το σεντάν Qin Plus DM-i που βλέπουμε στην φωτογραφία σε τιμή 10.150 ευρώ μετά από μείωση 20%, ξεκίνησε αυτή την τάση.

Άλλοι κατασκευαστές ακολούθησαν γρήγορα το παράδειγμά της, με τις SAIC-GM-Wuling, Changan και Hozon να μειώνουν τις τιμές των αντίστοιχων μοντέλων PHEV για να ανταγωνιστούν κατά μέτωπο τα οχήματα εσωτερικής καύσης.

Αυτές οι στρατηγικές μείωσης των τιμών κάνουν τα PHEV ελκυστικές εναλλακτικές λύσεις, προσφέροντας στους καταναλωτές εξελιγμένη τεχνολογία σε ανταγωνιστικές τιμές.

Η αλλαγή αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική λαμβάνοντας υπόψη το πολύπλοκο τοπίο της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτου. Παραδοσιακά, τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης κυριαρχούσαν λόγω της προσιτής τιμής τους και της καθιερωμένης υποδομής τους.

Ωστόσο, η πρόοδος στην τεχνολογία των μπαταριών και η μείωση του κόστους κατασκευής έχουν δώσει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων να υιοθετήσουν επιθετικές στρατηγικές τιμολόγησης, αμφισβητώντας αποτελεσματικά την κυριαρχία των οχημάτων εσωτερικής καύσης.

Τα PHEV είναι ιδιαίτερα ελκυστικά στην αγορά της Κίνας καθώς προσφέρουν τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού χωρίς το μειονέκτημα της αυτονομίας.

Και το γεγονός ότι οι Κινέζοι κατασκευαστές μπορούν να πωλούν τόσο φθηνά θα πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά τους Ευρωπαίους για τα χρόνια που έρχονται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό