20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι στη Μονή Αγίου Πορφυρίου – Τι ειπώθηκε μεταξύ Ανδρουλάκη – Πατριάρχη

Ειδήσεις Ελλάδα

Σ’ ένα ολέθριο πολεμικό σκηνικό που οι δύο στρατοί επιτίθενται αδιακρίτως, οι απώλειες αμάχων είναι -δυστυχώς- αμέτρητες. Οικογένειες ολάκερες στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας έχουν ήδη θαφτεί κάτω από τα συντρίμμια και όσο οι εκατέρωθεν επιθέσεις διαδέχονται αδιάκοπα η μία την άλλη τόσο ο αριθμός αυξάνεται.

Η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών είναι, ίσως, η μοναδική κινητήριος δύναμη προκειμένου να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αθώοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στη Μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, όπου έχουν βρει καταφύγιο πολλοί άμαχοι – γυναίκες και παιδιά.

Τηλεφωνική επαφή Ανδρουλάκη – Πατριάρχη

Τούτο αναδείχθηκε από την τηλεφωνική επαφή που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης (12/10) ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με τον Πατριάρχη Ιεροσυλύμων, κ.κ Θεόφιλο Γ’.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον κ. Ανδρουλάκη για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις πρωτοβουλίες που η εκεί Εκκλησία έχει αναλάβει για να προστατεύσει την κοινότητα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κινήματος εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον Πατριάρχη και την Ιερά Αγιοταφική Αδελφότητα εν μέσω αυτής της σοβαρής κλιμάκωσης.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε διαψευστεί η πληροφορία πως η Μονή του Αγίου Πορφυρίου, αυτό το σύμβολο της χριστιανικής κοινότητας, βομβαρδίστηκε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό