21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ – Νετανιάχου: «Αν δεν τελειώσουμε τη Χαμάς, θα επιστρέψει»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Χεζμπολάχ «παίζει με τη φωτιά», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Σήμερα (13/11), ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τόνισε ότι η εμπόλεμη σύγκρουση στη Γάζα θα είναι ένας «πόλεμος μέχρι τέλους» και όχι ένας ακόμη γύρος μαχών, μιλώντας σε ένα τάγμα του ισραηλινού στρατού.

Ο Νετανιάχου συναντήθηκε με στρατιώτες που ανήκουν στο τάγμα πεζικού Caracal της ισραηλινής αμυντικής δύναμης κοντά στα σύνορα της Γάζας και τούς ανέφερε ότι «αν δεν τελειώσουμε τη Χαμάς, θα επιστρέψει».

Η Χεζμπολάχ «παίζει με τη φωτιά»

«Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούν να επεκτείνουν τις επιθέσεις τους, στοχοποιώντας στρατεύματα και αμάχους. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με τη φωτιά», υπογράμμισε επιπλέον, αποστέλλοντας νέα προειδοποίηση προς τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, εν μέσω σημαντικής κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στα σύνορα, όπου εδρεύει η ισλαμική παραστρατιωτική οργάνωση.

«Τα πυρά θα απαντηθούν με πολύ ισχυρότερα. Δεν πρέπει να μας δοκιμάσουν, έχουμε επιδείξει μόνο ένα μικρό μέρος της δύναμης που έχουμε. Θα βλάψουμε αυτούς που μας κάνουν κακό», προσέθεσε.

Η τοποθέτηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ακολουθεί την κλιμάκωση των συγκρούσεων στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου. Οι κάτοικοι οκτώ ισραηλινών πόλεων στην Άνω Γαλιλαία έλαβαν εντολή να εισέλθουν σε προστατευόμενες περιοχές, μέχρι νεοτέρας. Όλοι οι δρόμοι στην περιοχή φέρονται να έχουν κλείσει. Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πυρά προς το Ισραήλ, από τον Λίβανο.

Σχετικές ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό