23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Πόλεμος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποπομπή Τζουμάκα

Ειδήσεις Ελλάδα

Εικόνα διάλυσης εμφανίζει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Στέφανο Τζουμάκα πολλαπλασίασε αφενός τις επικριτικές φωνές και «απελευθέρωσε» αφετέρου όσους ζητούν περισσότερες διαγραφές.

Η εξ αποστάσεως πρωτοβουλία του κ. Κασσελάκη να χρησιμοποιήσει από τις ΗΠΑ το χαρτί των διαγραφών για να κάμψει την κριτική προς το πρόσωπό του έχει φέρει μέχρι στιγμής τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Και αυτό γιατί πλέον όλο και περισσότερα στελέχη επικρίνουν δημόσια τους χειρισμούς και τις δηλώσεις του ενώ οι συνεργάτες του μιλούν τώρα για περαιτέρω διαγραφές «φωτογραφίζοντας» μάλιστα και τους επόμενους στόχους.

Υπενθυμίζεται ότι την παραπομπή του κ. Τζουμάκα καταδίκασαν αρχικά οι πρώην βουλευτές Νίκος Φίλης και Αννέτα Καββαδία με τον πρώτο να μιλά για «απαράδεκτη ενέργεια» και πορεία «εκφυλισμού» του ΣΥΡΙΖΑ και την δεύτερη να σχολιάζει ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα». Προ του κινδύνου να πληθύνουν τέτοιες δηλώσεις πηγές της Κουμουνδούρου παρενέβησαν άμεσα και ουσιαστικά κάλεσαν σε παραίτηση τον κ.  Φίλη. «Μάλλον ο Νίκος Φίλης δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε την αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα στον ΣΚΑΪ ότι έχει εγκατασταθεί η “ολιγαρχία” και η “διαπλοκή” μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισαν οι συνεργάτες του κ. Κασσελάκη.

Ηλιόπουλος: Αυταρχισμός και επιλεκτικότητα

Λίγο αργότερα, όμως, ο βουλευτής Αθηνών, Νάσος Ηλιόπουλος, καταλόγισε τον πρόεδρο του κόμματος ότι λειτούργησε αυταρχικά και με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ειδικότερα, επέρριψε στον κ. Κασσελάκη πως δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία στην περίπτωση στελεχών που λίγο πριν από τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τάχθηκαν δημοσίων υπέρ της στήριξης «ψηφοδελτίων της ΝΔ» υπονομεύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η επίκληση της συλλογικότητας και των κανόνων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική και κυρίως δεν μπορεί να ανοίγει το δρόμο για αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές στις γραμμές μας» ανέφερε σε οξύ τόνο ο κ. Ηλιόπουλος.

Τσακαλώτος: Σημεία των καιρών

Περαιτέρω ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε με δηκτικό τρόπο την ανάρτηση του κ. Κασσελάκη για τον Στέφανο Τζουμάκα καταλογίζοντάς του εμμέσως ότι δεν κατανόησε τη διάσημη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου. «Υπάρχει το “θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος”. Υπάρχει επίσης η “παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας”. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως τα δυο μπορούν να ισχύουν την ίδια στιγμή. Σημείο των καιρών και αυτό» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ξανθός: Εκτός πραγματικότητας ο Στέφανος Κασσελάκης

Στους δημόσιους επικριτές των χειρισμών του κ. Κασσελάκη προστέθηκε χθες και ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται «εκτός πραγματικότητας» και ότι απειλεί τη φυσιογνωμία του κόμματος. «Δεν είναι απλώς ότι υπάρχει μία διαφωνία με τον νέο αρχηγό, θεωρώ ότι έχουμε πλέον ένα νέο πλαίσιο στο οποίο έχει βάλει καταλυτικά τη σφραγίδα του ο νέος αρχηγός, ο οποίος είναι ένα πρόσωπο εντελώς εκτός πραγματικότητας» δήλωσε ο κ. Ξανθός. Μάλιστα άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον επιβεβαιώνοντας τις διαλυτικές τάσεις που επικρατούν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστολάκης: Μπορεί να προκύψουν και άλλες διαγραφές

Στην αντίπερα όχθη ο στενός συνεργάτης του κ. Κασσελάκη, Ευάγγελος Αποστολάκη, δεν απέκλεισε την πιθανότητα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει και σε νέες διαγραφές διαφωνούντων. «Αν ακολουθήσουν και άλλες διαγραφές ή όχι εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούν όλοι αυτοί που υποτίθεται πως έχουν διαφορετικές απόψεις» είπε ο κ. Αποστολάκης και διεμήνυσε: «εάν ξεπεράσουν τα όρια όπως έγινε με τον κ. Τζουμάκα, ο οποίος ξεπέρασε τα όρια της πολιτικής κριτικής, άρχισε να κάνει κακόβουλη κριτική κατά κάποιον τρόπο, μπορεί να προκύψουν κι άλλες (διαγραφές)».

Πολάκης: Άσχετος και ανεπάγγελτος ο Πάνος Σκουρλέτης

Την ίδια ώρα ο συντονιστής των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης του κ. Κασσελάκη, Παύλος Πολάκης, στοχοποίησε δημοσίως με βαρύτατες εκφράσεις τον Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος του είχε καταλογίσει αντιεπιστημονικές απόψεις. «Δεν ανέχομαι άλλο άσχετοι και ανεπάγγελτοι να με κριτικάρουν για τις γνώσεις μου και την ικανότητα μου σε μια προσπάθεια να με απαξιώσουν και πολιτικά» σημείωσε απευθυνόμενος στον κ. Σκουρλέτη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό