23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Η πιο θανατηφόρα εβδομάδα εδώ και τριάντα χρόνια, για τους δημοσιογράφους

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πιο θανατηφόρα εβδομάδα ήταν αυτή που πέρασε, για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση στα 30 και πλέον χρόνια που η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ) παρακολουθεί τις επιθέσεις κατά του Τύπου.

Τουλάχιστον 12 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί και οκτώ έχουν τραυματιστεί από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον άλλοι δύο δημοσιογράφοι αγνοούνται, ανέφερε η οργάνωση.

“Οι δημοσιογράφοι είναι πολίτες που κάνουν σημαντικό έργο σε περιόδους κρίσης και δεν πρέπει να στοχοποιούνται από τα εμπόλεμα μέρη”, δήλωσε ο Sherif Mansour, συντονιστής του προγράμματος της CPJ για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. “Οι δημοσιογράφοι κάνουν μεγάλες θυσίες σε όλη την περιοχή καλύπτοντας αυτή τη σημαντική σύγκρουση. Μέτρα για την ασφάλειά τους πρέπει να ληφθούν από όλα τα μέρη για να σταματήσει αυτός ο θανατηφόρος και βαρύς φόρος αίματος”.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Σύμφωνα με τον απολογισμό της οργάνωσης, 10 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ένας στο Ισραήλ, όταν η Χαμάς επιτέθηκε στο κιμπούτς Nahal Oz, και ένας ακόμη – κάμεραμαν του Reuters – κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών κατά της Χεζμπολάχ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό