18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πως θα ήταν ο αντικαταστάτης του Fiat Punto;

Ειδήσεις Ελλάδα

FIAT

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΪΔΑΝΗΣ
11.07.2023 | 12:39

Fiat Punto Twinair
FIAT MEDIA

Δεν είναι κάτι συνηθισμένο για τις εταιρείες να αναφέρονται σε projects που δεν εγκρίθηκαν για να περάσουν στην παραγωγή, οπότε έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον η αναφορά της Fiat για τον αντικαταστάτη του μοντέλου που όλοι περίμεναν αλλά ποτέ δεν έγινε.

Κατά την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου Fiat 600 που έγινε πριν από λίγες ημέρες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat, Όλιβερ Φρανσουά, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, ανέφερε πως δέκα χρόνια πριν η εταιρεία έφτασε πολύ κοντά στο να παρουσιάσει μια ακόμα γενιά του ιδιαίτερα δημοφιλούς Punto. Θυμίζουμε πως το Punto ήταν το μοντέλο με το οποίο η Fiat αντικατέστησε μια άλλη τεράστια εμπορική της επιτυχία, το Uno.

Fiat Punto GT
FIAT MEDIA

Το Punto από το 1993 που παρουσιάστηκε, κατάφερε και ξεπέρασε το προκάτοχο μοντέλο, σημειώνοντας πωλήσεις που για τη Fiat ήταν πρωτόγνωρες. Στις τρεις γενιές του μοντέλου, που έφεραν το όνομα Punto έως το 2018, η συνολική παραγωγή ξεπέρασε τα 9 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Τότε λοιπόν, ήταν παραπάνω από λογικό και αναμενόμενο για τη Fiat, να εγκρίνει τη συνέχεια με μια ακόμα γενιά του μοντέλου.

Η εξέλιξη της σχεδίασής του προχώρησε αλλά εν τέλει, καθώς κρίθηκε ιδιαίτερα κοστοβόρα η διαδικασία μέχρι να φτάσει το μοντέλο στην παραγωγή και να έχει “κάτι” να προσφέρει για να το διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό, εγκαταλείφθηκε. Στη πρόσφατη παρουσίαση του νέου 600, έγινε λόγος για το Segment-B (στο οποίο θα άνηκε και το Punto) οπότε και κρίθηκε δόκιμη η εμφάνιση μιας εικόνας που δείχνει το Punto όπως ξεκίνησε να σχεδιάζεται.

Fiat Punto Abandoned
FIAT MEDIA

Μην σας κάνει εντύπωση που θυμίζει αρκετά το 500Χ. Ήταν προφανώς η εικόνα του μέλλοντος για τη Fiat, οπότε και η “προσαρμογή” των γραμμών του 500Χ σε μια μικρότερη κλίμακα, ήταν κάτι το αναμενόμενο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό