16.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

«Πυρ ομαδόν» από αντιπολίτευση σε Κεραμέως για την τροπολογία

Ειδήσεις Ελλάδα

«Φωτιές» άναψε στη Βουλή η αιφνίδια κατάθεση εκ μέρους της Νίκη Κεραμέως, τροπολογίας για την επέκταση της επιστολικής ψήφου για του απόδημους και στις εθνικές εκλογές, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχεδόν με μια φωνή, να καταγγέλλουν επικοινωνιακή και μικροπολιτική τακτική.

Δεδομένου ότι για να «περάσει» η ρύθμιση, απαιτείται κατά το Σύνταγμα ενισχυμένη πλειοψηφία 200 θετικών ψήφων, η στάση της αντιπολίτευσης είναι καίρια.

«Με λαθροχειρίες και τροπολογίες της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση προσπαθεί να υφαρπάξει την συναίνεση όχι της αντιπολίτευσης αλλά της κοινωνίας, δεν θα το πετύχετε όμως, είστε τραγικά μόνοι» ανέφερε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ) άφησε εμμέσως ανοιχτό το ενδεχόμενο η πράσινη παράταξη να αναθεωρήσει τη θετική της στάση επί της αρχής του νομοσχεδίου. «Είστε τυχοδιώκτες με ταυ κεφάλαιο. Είχαμε μια στάση μέχρι μια συγκεκριμένη στιγμή, πλέον όμως ο χρόνος παγώνει και ξεκινάμε από μηδενική βάση», ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά μάλιστα κάλεσαν το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Απαντώντας στα ομαδικά πυρά, η υπουργός Εσωτερικών ζήτησε να μην περιμένει το πολιτικό προσωπικό άλλα 50 χρόνια προκειμένου να άρει όλα τα εμπόδια για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, καλώντας τα κόμματα να αδράξουν την ευκαιρία προς όφελος του απόδημου ελληνισμού. «Είναι αυτονόητη η επέκταση της διευκόλυνσης» όπως υποστήριξε η Νίκη Κεραμέως.

Σφοδρή ήταν και η αντίδραση του προέδρου της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε σήμερα κάτι εξαιρετικά δύσκολο, να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό στην θεσμική παρεκτροπή. Η τροπολογία της ΥΠΕΣ που καθιερώνει την επιστολική ψήφο για τους εκτός επικράτειας ψηφοφόρους ως αποκλειστικό μέσο ψηφοφορίας στις εθνικές εκλογές, συνιστά…

— Αλέξης Χαρίτσης (@alexischaritsis) January 22, 2024

Το μόνο κόμμα που φαίνεται πως διάκειται θετικά στην τροπολογία είναι η Πλεύση Ελευθερίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό