22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πυροβόλησε τους γείτονές του επειδή έκαναν φασαρία – Νεκρή 11χρονη

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε κώμα ο πατέρας της οικογένειας, από θαύμα έζησε η μητέρα

Θύμα της οργής του γείτονά της έπεσε μια οικογένεια Βρετανών που ζει εδώ και χρόνια στη Γαλλία, καθώς δεν δίστασε να πυροβολήσει εναντίον τους και να σκοτώσει τη μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, ηλικίας μόλις 11 χρόνων.

«Τρέξτε! Φύγετε!» ήταν τα λόγια της Ραχήλ Θόρτον στις δύο κόρες της, όταν είδε τον 71χρονο Ολλανδό γείτονά της να ανοίγει πυρ κατά της οικογένειας, κατά τη διάρκεια βραδινού μπάρμπεκιου στο σπίτι τους στο Saint-Herbot το περασμένο Σάββατο. Ο 71χρονος Ντιρκ Ρατς κατηγορήθηκε επισήμως για τη δολοφονία της 11χρονης Σολέιν Θόρτον και την απόπειρα δολοφονίας των γονιών της Άντριαν και Ραχήλ.

Η δήμαρχος της περιοχής είπε χθες, ότι η Ραχήλ παρακάλεσε τις δύο κόρες της, τη Σολέιν και την 8χρονη Σελέστ, να φύγουν, για να σωθούν. Η Σελέστ κατάφερε να δραπετεύσει στο σπίτι ενός οικογενειακού φίλου, αλλά η Σολέιν βρήκε τραγικό θάνατο στο σημείο. Οι λεπτομέρειες για το πώς εκτυλίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα, σοκάρουν. Το ζευγάρι των Βρετανών πριν από λίγες μέρες φέρεται να είχε μεταφέρει τον παιδότοπο των παιδιών τους κοντά στον κήπο του κατηγορούμενου, γεγονός που φαίνεται να τον εξόργισε.

Ο Ολλανδός και η οικογένεια των Βρετανών φαίνεται να είχαν μια μακρά διαμάχη για τα παρακείμενα οικόπεδά τους. Η Ραχήλ είχε πει σε φίλους τους, ότι ο γείτονας τους, τους είχε απειλήσει με ένα όπλο πριν από αρκετά χρόνια, επειδή έκοψαν έναν φράκτη, ισχυριζόμενος ότι εκτέθηκε το σπίτι του σε κοινή θέα. Ένας γείτονας, ο 65χρονος συνταξιούχος δάσκαλος Ζαν Λαχέρ, είπε στην εφημερίδα «The Telegraph», ότι «ο θόρυβος (σ.σ. από το σπίτι των θυμάτων) ήταν συνεχής και για να είμαι ειλικρινής, μερικές φορές κολασμένος».

Η οικογένεια των θυμάτων συχνά έκανε εργασίες στο σπίτι, καθάριζε τη γη, έκοβε ξύλα και έπαιζε μουσική, είπαν οι γείτονες. Τα σκυλιά τους γάβγιζαν επίσης, ανέφεραν στην «The Telegraph». Ο κ. Λαχέρ είπε, ότι δεν καταλαβαίνει, γιατί η οικογένεια είχε μεταφέρει τον χώρο παιχνιδιού των παιδιών από τη μια πλευρά του κήπου στην άλλη, λίγες ημέρες πριν από την επίθεση. «Είναι η γη τους, αλλά γιατί ο Άντριαν έβαλε το χέρι του στο κλουβί του λιονταριού;» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Στη θέση του θα είχα αφήσει την παιδική χαρά στην άλλη πλευρά του κήπου».

Μια άλλη γειτόνισσα, είπε στους Times, ότι ο δράστης και η 70χρονη Βελγίδα σύζυγός του είχαν απειλήσει τους Θόρτον με όπλα και μάλιστα τους «έκαναν τη χειρονομία του κομμένου λαιμού». Ο 71χρονος δολοφόνος κατηγορείται ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, όταν πυροβόλησε εναντίον της οικογένειας.

Η Σολέιν δέχθηκε μία σφαίρα στην καρδιά και κατέληξε ακαριαία, ενώ ο πατέρας της, ο οποίος βρίσκεται τώρα σε κώμα, πυροβολήθηκε στο κεφάλι και η μητέρα της στην πλάτη και τον λαιμό. Οι γονείς υποβλήθηκαν και οι δύο σε χειρουργική επέμβαση. Η μητέρα των κοριτσιών έζησε από θαύμα, καθώς τραυματίστηκε από σφαίρες στην πλάτη και τον λαιμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό