18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πυροβολισμοί στην Πράγα: Ποιος ήταν ο μακελάρης – Φέρεται να σκότωσε και τον πατέρα του

Ειδήσεις Ελλάδα

Ως «Ντάβιντ Κ.» ονοματίστηκε ο ένοπλος δράστης του μακελειού της Πράγας, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης (21/12) έστησε το πυροβόλο του σε ακάλυπτο της Πανεπιστημιακής Σχολής, στην πολυσύχναστη πλατεία «Γιαν Πάλατς», και «γάζωσε» ανυποψίαστους πολίτες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες.

Υπάρχουν μάλιστα ανεπίσημες πηγές που ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 17.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, πρόκειται για 24χρονο φοιτητή από την κωμόπολη Χοστούν της Κεντρικής Βοημίας, 16 χιλιόμετρα δυτικά από την τσέχικη πρωτεύουσα, ο οποίος αμέσως μετά την αιματηρή επίθεση αυτοκτόνησε προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των αστυνομικών.

Νεκρός και ο πατέρας του δράστη

Όπως ενημέρωσε η τοπική Αστυνομία, ερευνάται το αν ο 24χρονος είχε προηγουμένως δολοφονήσει τον πατέρα του, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε στο σπίτι της οικογένειας. Φέρεται να τον εκτέλεσε και κατόπιν έφυγε για την Πράγα, διότι είχε προγραμματιστεί μια διάλεξη στην οποία θα έδινε το «παρών» ως ομιλητής. Γι’ αυτό μάλιστα τον αναζητούσαν ως ύποπτο προτού αιματοκυλήσει το πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Ο Ντάβιντ Κ. σπούδαζε Παγκόσμια Ιστορία και τον περασμένο Μάιο είχε τιμηθεί με βραβείο για την πτυχιακή εργασία του από το Ινστιτούτο της Πράγας.

Κατά πληροφορίες, ο μακελάρης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τις προσωπικές σημειώσεις που εντοπίστηκαν σε κοινωνικό δίκτυο και οι οποίες έδειχναν ότι σχεδίαζε τη στυγερή δολοφονία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, «το άτομο αυτό εμπνεύστηκε από ένα παρόμοιο τρομερό γεγονός στο εξωτερικό». Άρα εκτιμάται πως ήταν μια προμελετημένη πράξη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό