24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Πυροβολισμοί σε σχολείο στις ΗΠΑ: Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για ακόμη ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο στις ΗΠΑ. Πρόκειται για το Perry High School, το λύκειο της ομώνυμης περιοχής στην πολιτεία της Αϊόβα, το οποίο είχε ανοίξει σήμερα για πρώτη ημέρα μετά τις γιορτές.

Όπως μεταδίδει το ABC News, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί σε λύκειο της Αϊόβας,  με το τηλεοπτικό δίκτυο να επικαλείται αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας που ενημερώθηκαν για την κατάσταση.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η τοπική αστυνομία, ο δράστης είναι νεκρός καθώς αυτοπυροβολήθηκε, ενώ πιθανότατα πρόκειται για μαθητή στο λύκειο. Τρία ακόμη άτομα έχουν τραυματιστεί, δύο μαθητές και ένας εκπαιδευτικός, όπως ανέφεραν πηγές στα τοπικά ΜΜΕ, με τον ένα τραυματία να είναι σε κρίσιμη κατάσταση

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν αναφορές για «πολλά θύματα» από τους πυροβολισμούς, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν μαθητές να αγκαλιάζονται με τους γονείς τους, κλαίγοντας, στην είσοδο του σχολείου. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ το γραφείο του Σερίφη στο Dallas County επιβεβαίωσε πως υπάρχει ενεργό περιστατικό με πυροβολισμούς στο σχολείο χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

«Υπάρχει ένας ένοπλος στο σχολείο»

«Υπάρχει ένας ένοπλος στο λύκειο του Πέρι», κοντά στο Ντε Μόινς, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, είπε τηλεφωνικά ένας εργαζόμενος στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Ντάλας.

Όταν ρωτήθηκε αν έχουν αναφερθεί θύματα, η πηγή αυτή αρνήθηκε να δώσει άλλες πληροφορίες, λέγοντας μόνο ότι αργότερα σήμερα θα δοθεί μια συνέντευξη Τύπου.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι δρόμοι περιμετρικά του Perry High School είναι κλειστοί και ένα ιατρικό ελικόπτερο φάνηκε σε πλάνα να προσγειώνεται στο σχολείο. Σύμφωνα με την Daily Mail, στο σημείο βρίσκονται τουλάχιστον πέντε ασθενοφόρα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ο εκπρόσωπος της πόλης Κρις Κόχι είπε ότι το δημοτικό σχολείο που βρίσκεται κοντά είναι κλειδωμένο και όλοι οι μαθητές εκεί κρατούνται στα δωμάτιά τους. 

Τα πλάνα που προβάλλονται από αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο του σχολείου. Σημειώνεται πως το Perry High School φιλοξενεί 1.785 μαθητές, σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στον ιστότοπό του.

Οι ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία στις ΗΠΑ έχουν γίνει συχνό φαινόμενο. Τον Μάιο του 2022 ένας νεαρός άνδρας σκότωσε 19 μικρούς μαθητές και δύο δασκάλες στο δημοτικό σχολείο Ρομπ, στο Ουβάλντε του Τέξας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό