24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πυρκαγιές: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη Ροδόπη, μαίνεται η φωτιά στον Όλυμπο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ενισχύθηκαν το βράδυ της Κυριακές οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη δασική πυρκαγιά, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα στην Αρδεία Ροδόπης.

Το βράδυ, στην περιοχή επιχειρούσαν 63 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Μέχρι τη δύση του ηλίου, στην περιοχή επιχειρούσαν επίσης 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Η περιοχή είναι δύσβατη, γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες των πυροσβεστών, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι κατά περιόδους.

Από τη φωτιά, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική #πυρκαγιά στην Αρδεία Ροδόπης και συνολικά επιχειρούν 63 #πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 4 Α/Φ ΚΑΙ 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 6, 2023

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στον Όλυμπο, σε δύσβατη πευκόφυτη περιοχή κοντά στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας.

Στο σημείο επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ενώ συνδράμουν και εθελοντές. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν μέχρι τη δύση του ηλίου και εναέρια μέσα.

Η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να περιορίσουν την επέκταση της.

37 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 37 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Σύλληψη για πυρκαγιά στην Κρήτη

Στο μεταξύ, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε οικοπεδικό χώρο, στο Καταλαγάρι του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων Ηρακλείου Κρήτης.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό