21.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Πτώση 40,8% οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα τον Μάρτιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί η Κίνα να έχει αρχίσει να βρίσκει σιγά σιγά τους ρυθμούς προ της νόσου Co-19, αυτό δεν σημαίνει ότι οι αγορές δεν χρειάζονται τον χρόνο τους για να επανέλθουν. Η κινέζικη αγορά νέων αυτοκινήτων ήταν η πρώτη που “χτυπήθηκε” από τις επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού, καθώς το Φεβρουάριο οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 80%.
Σήμερα, όμως, ο οργανισμός επιβατικών αυτοκινήτων της Κίνας (CPCA) ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις νέων ΙΧ στη Κίνα κατά τις 31 ημέρες του Μαρτίου σημείωσαν πτώση που έφτασε το 40,8%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του περασμένου χρόνου, φτάνοντας τις 1,08 εκατ. μονάδες.

Παρότι η αγορά στο σύνολό της ήταν αισθητά κακή, η Tesla απήλαυσε έναν πραγματικά επιτυχημένο Μάρτιο στην Κίνα, καθώς πούλησε 10.160 αυτοκίνητα, πάνω από τις διπλάσιες σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Ο αριθμός αυτός αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τον αυξανόμενο αριθμό των αυτοκινήτων που παράγονται στο νέο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη.
H Volkswagen από τη μεριά της ανακοίνωσε πως έχει ξανανοίξει και τις 2.000 αντιπροσωπείες που έχει σε όλη τη κινεζική επικράτεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό