16.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Πτώση της δημοτικότητας της Ανναλένα Μπέρμποκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Πλήγμα για τη Γερμανίδα Υπουργό Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ καθώς η δημοτικότητά της  υποχωρεί από τη 2η στην 6η θέση στην τρέχουσα κατάταξη των Γερμανών  πολιτικών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της BILD.

Η πτώση για την Μπέρμποκ είναι μεγάλη, μολονότι μετά το ξέσπασμα του πολέμου της Ουκρανίας η Υπουργός Εξωτερικών αρχικά κέρδισε πόντους με την καθαρή πολιτική της θέση -μερικές  φορές μάλιστα καταλάμβανε την πρώτη θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών πολιτικών. Όμως αυτή η τάση φαίνεται ότι έφτασε στο τέλος της.

Πρόσφατα, οι θέσεις της Μπέρμποκ  για τις παραδόσεις τανκς στην Ουκρανία, άρχισαν να γίνονται ολοένα και πιο ασαφείς. Επιπλέον, εξέπληξε με τη δήλωση ότι η πολιτική βίας των Ιρανών μουλάδων «δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία».

Αντίθετα, στα ύψη βρίσκεται η δημοτικότητα του Συμπροέδρου του SPD, Λαρς Κλινγκμπέιλ , ο οποίος ανέβηκε από την 6η στη 2η θέση.Ο Κλινγκμπέιλ τράβηξε πρόσφατα την προσοχή με τις σαφείς του δηλώσεις για την εξάρτηση της Γερμανίας από την Κίνα. Πριν από το ταξίδι του καγκελαρίου Σολτς στο Πεκίνο, ζήτησε να θεσπιστούν σαφή κριτήρια αποκλεισμού εκείνων των συναλλαγών με την Κίνα, οι οποίες άπτονται ευαίσθητων για την Ασφάλεια θεμάτων.

Πρωτοπόρος στην κατάταξη της δημοτικότητας παραμένει ο επικεφαλής του CSU και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ. Την 3η θέση καταλαμβάνει ο Υπουργός Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ. Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέντριξ Βεστ (CDU) βρίσκεται στην 4η θέση, ενώ το προβεβλημένο στέλεχος της Αριστεράς (Die Linke), Σάρα Βαγκενκνεχτ διατηρεί την 5η θέση.

Στη δημοσκόπηση προηγείται η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση CDU/CSU (26%) , ακολουθεί το Το SPD (20,5%),  οι Πράσινοι (18%),το AfD (15%),το FDP (9%) και το Die Linke (4,5%).

Αν αυτά ήταν τα αποτελέσματα των επόμενων ομοσπονδιακών εκλογών, ο κυβερνητικός συνασπισμός SPD, Πρασίνων και FDP θα διεύρυνε την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία με συνολικό ποσοστό 47,5%. Θα μπορούσε επίσης να σχηματιστεί Μεγάλος Συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών (συνολικά 46,5%), ενώ ένας συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών, Πρασίνων και FDP θα συγκέντρωνε την απόλυτη πλειοψηφία του 53% των ψήφων.

Ο επικεφαλής του INSA, Χέρμαν Μπινκερτ δήλωσε ότι  «οι Χριστιανοδημοκράτες παραμένουν στην πρώτη θέση, αλλά δεν επωφελούνται από την κακή ατμόσφαιρα έναντι της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό