23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πτήση στα όρια του διαστήματος από το διαστημοπλάνο Unity της Virgin Galactic

Ειδήσεις Ελλάδα

Το διαστημοπλάνο Unity της Virgin Galactic του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον πραγματοποίησε το Σάββατο την πρώτη από μια σειρά τριών δοκιμαστικών πτήσεων που θεωρούνται «κλειδιά» για να τεθεί κανονικά σε υπηρεσία για εμπορικούς σκοπούς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, πρόκειται για την τρίτη διαστημική πτήση της Virgin Galactic και η πρώτη από το Spaceport America στο Νέο Μεξικό.

Το VSS Unity έπιασε ταχύτητα Μαχ 3 (τριπλάσια του ήχου) αφού αποδεσμεύτηκε από το «μητρικό» σκάφος, VMS Eve, και έφτασε στα όρια του διαστήματος, σε ύψος 89 χλμ, πριν επιστρέψει και προσγειωθεί ομαλά στο Spaceport America.

Στο σκάφος βρίσκονταν οι Σι Τζέι Στούρκοου και Ντέιβ Μακέι, ενώ οι Κέλι Λάτιμερ και Μάικλ Μασούτσι πιλοτάριζαν το VMS Eve.

«Η πτήση επέδειξε την εγγενή κομψότητα και ασφάλεια του συστήματος διαστημικών πτήσεών μας, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός τόσο για τη Virgin Galactic όσο και για τις επανδρωμένες πτήσεις στο Νέο Μεξικό. Οι διαστημικές πτήσεις είναι ένα τολμηρό και περιπετειώδες εγχείρημα, και είμαι απίστευτα περήφανος για την ταλαντούχα ομάδα μας, που έκανε το όνειρο των ιδιωτικών διαστημικών ταξιδιών πραγματικότητα. Θα αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε άμεσα τα δεδομένα που αποκτήθηκαν από αυτή την επιτυχή δοκιμαστική πτήση, και ανυπομονούμε να μοιραστούμε νέα του επόμενο οροσήμου που σχεδιάζουμε».

Όπως γράφει το BBC, η εταιρεία έχει περίπου 600 πελάτες εν αναμονή, μεταξύ των οποίων αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής, που περιμένουν να κάνουν την ίδια πτήση, ωστόσο για να είναι δυνατόν κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα το Unity να πάρει όλες τις απαιτούμενες άδειες. Αυτό αναμένεται να έχει συμβεί ως τα τέλη του έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό