19.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πρώτη ματιά στο νέο Android-free λειτουργικό σύστημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το HarmonyOS Next πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στην τελική του έκδοση, καθώς η Huawei δημοσίευσε ένα πρώτο εισαγωγικό βίντεο που αναδεικνύει μερικές από τις αλλαγές στη γλώσσα σχεδιασμού του UI. Η εταιρεία προσπαθεί να ξεφύγει από τον μονότονο flat σχεδιασμό και να προσθέσει ξανά διαστατικότητα με έννοιες όπως “Spatial”, “Vi Color” και “Immersive”.

Με το HarmonyOS Next θα σταματήσει η υποστήριξη του Android στην Κίνα, οπότε οι εγχώριοι προγραμματιστές είναι απασχολημένοι με τη μεταφορά των εφαρμογών τους στη νέα πλατφόρμα, η οποία διαθέτει το δικό της UI toolkit και compiler, τα οποία η Huawei ισχυρίζεται ότι παράγουν πιο αποδοτικές εφαρμογές. Ήδη σχεδόν οι μισές από τις 200 δημοφιλέστερες εφαρμογές στην Κίνα έχουν μεταφερθεί στο νέο Android-free λειτουργικό σύστημα της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης

Η νέα πλατφόρμα έχει την υποστήριξη μεγάλων κινεζικών εταιρειών όπως η Qihoo 360, η China UnionPay (το Cloud Quick Pass θα ενεργοποιηθεί σύντομα στην πλατφόρμα), η Xiaohongshu (δημιουργός του αποκαλούμενου “κινεζικού Instagram”), η Amap (χαρτογράφηση, πλοήγηση), η Tongcheng Travel (η οποία ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε το διαφανές νέο θέμα για το UI) και άλλες.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι το HarmonyOS θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει το Android στις διεθνείς αγορές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό