17.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Πρώτη η Xiaomi θα χρησιμοποιήσει τον αισθητήρα 200ΜΡ της Samsung

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Θάνου Παλάγκα

Ένας ISOCELL αισθητήρας, ήταν ο πρώτος της Samsung που έσπασε το φράγμα των 100ΜΡ και η Xiaomi ήταν η πρώτη εταιρία που τον χρησιμοποίησε. Τώρα, καθώς η Samsung ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον πρώτο αισθητήρα 200ΜΡ, η Xiaomi και πάλι θα είναι η πρώτη που θα τον ενσωματώσει στις συσκευές της.

Αυτές είναι η πληροφορίες που μας έρχονται από τον Digital Chat Station, αν και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας. Μια άλλη πηγή, ο γνωστός Ice Universe, μας λέει ότι ο 200ΜΡ αισθητήρας θα έχει 0.64μm pixels, τα μικρότερα που υπάρχουν.

Παλαιότερα, είχαμε τις πληροφορίες ότι η διάσταση του σένσορα θα είναι 1/1.37’’, δηλαδή μικρότερος από τον GN2 (1/1.12’’) και περίπου όσο είναι ο τελευταίος των 108ΜΡ, ο ΗΜ3 (1/1.33’’, 0.8μm).

Επίσης, μαθαίναμε ότι το ΖΤΕ Axon30 θα είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο αισθητήρα, το οποίο μάλλον δεν ευσταθεί. Παρόλα αυτά, παίρνουμε στοιχεία για την όλη κατάσταση, όπως ότι θα υποστηρίζει 4 in 1 binning τεχνολογία, με τελική ωφέλιμη ανάλυση 50ΜΡ και μέγεθος pixel 1.28μm. Είχε αναφερθεί και η περίπτωση του 16 in 1 binning (12.5MP τελική φωτογραφία), αλλά μάλλον δεν είναι κάτι που ισχύει.

Αυτή τη στιγμή, το crop που γίνεται στον αισθητήρα των 108ΜΡ, μπορεί να μας δώσει 2Χ ή 3Χ ψηφιακό ζουμ χωρίς απώλειες. Ανεβαίνοντας όμως σε αυτόν των 200ΜΡ, το ζουμ θα μπορεί να ανέβει ακόμα περισσότερο, οπότε ίσως να μην χρειάζεται ο τηλεφακός. Επίσης θα μπορεί θεωρητικά να υποστηρίξει μέχρι και ανάλυση βίντεο 16Κ, αν και ο επεξεργαστής που θα μπορούσε να διαχειριστεί κάτι τέτοιο βρίσκεται ακόμα χρόνια μακριά. (αυτή τη στιγμή μπορούν οι επεξεργαστές να φτάσουν μέχρι 8Κ 30FPS)

Τέλος, μην ξεχνάμε ότι όσο ανεβαίνει η ανάλυση, τόσο θα πρέπει να μικραίνουν τα pixels, διαφορετικά ο αισθητήρας θα γίνει πολύ ογκώδης για να χωρέσει σε ένα κινητό, και πολλές συσκευές ήδη έχουν «μεγαλώσει» πολύ το σημείο της κάμερας (όπως το Mi 11 Ultra).

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό