20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πρώτη δήλωση του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τη Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση για τα βασιλικά πρότυπα της Βρετανίας, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έκανε δημόσια δήλωση για τη Γάζα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, δήλωσε ότι «πάρα πολλοί έχουν σκοτωθεί» στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και ζήτησε να τερματιστούν οι μάχες «το συντομότερο δυνατό».

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αναφέρει ότι «κρατάω την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί ένα καλύτερο μέλλον και αρνούμαι να το εγκαταλείψω».

Και συνέχισε: «Παραμένω βαθιά ανήσυχος για το τρομερό ανθρώπινο κόστος της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου».

«Εγώ, όπως και τόσοι άλλοι, θέλω να δω τον τερματισμό των συγκρούσεων το συντομότερο δυνατό. Υπάρχει απελπιστική ανάγκη για αυξημένη ανθρωπιστική υποστήριξη στη Γάζα. Είναι ζωτικής σημασίας να φτάσει η βοήθεια και να απελευθερωθούν οι όμηροι. Μερικές φορές, μόνο όταν αντιμετωπίζεις το τεράστιο μέγεθος του ανθρώπινου πόνου, συνειδητοποιείς τη σημασία της μόνιμης ειρήνης», καταλήγει η δημόσια παρέμβαση του διαδόχου του βρετανικού θρόνου.

Τελεσίγραφο στη Χαμάς για τη Ράφα: «Έχετε διορία μέχρι το Ραμαζάνι»

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπένι Γκαντς, μέλος της κυβέρνησης πολέμου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, προειδοποίησε την  Κυριακή (18/2) πως το Ισραήλ θα εξαπολύσει χερσαία επίθεση στη Ράφα αν οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δεν απελευθερωθούν μέχρι το Ραμαζάνι.

«Ο κόσμος πρέπει να το μάθει και οι ηγέτες της Χαμάς πρέπει να το μάθουν: αν ως το Ραμαζάνι οι όμηροι δεν είναι σπίτι, οι μάχες θα συνεχιστούν παντού, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Ράφα», είπε ο άλλοτε αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ.

«Σε όσους λένε ότι το τίμημα είναι υπερβολικά υψηλό, λέω καθαρά: η Χαμάς έχει επιλογή. (Τα μέλη της) μπορούν να παραδοθούν, να απελευθερώσουν τους ομήρους και οι άμαχοι στη Γάζα θα μπορέσουν έτσι να γιορτάσουν το Ραμαζάνι», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη διάσκεψη των προέδρων των κυριότερων αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, που διεξάγεται στην Ιερουσαλήμ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό