20.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Πρώτα η πρόκριση με Λουντογκόρετς και μετά δύο ‘μπαμ’

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο επαναληπτικός της Τρίτης στη Βουλγαρία είναι καθοριστικός σε πολλούς τομείς για τη διάρκεια της χρονιάς. Πιθανή πρόκριση φέρνει πέρα από αριστερό μπακ πρώτης γραμμής και μεταγραφή – έκπληξη για τη μεσοεπιθετική γραμμή. Τα δεδομένα για Εσκουδέρο.

Παίζονται πολλά το βράδυ της Τρίτης (10/09, 21:00) στη ρεβάνς του 1-1 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Λουντογκόρετς. Πέρα από το πρεστίζ, είναι και πολλά τα εκατομμύρια που θα εξασφαλίσει όποια από τις δύο ομάδες αναδειχθεί νικήτρια επί βουλγαρικού εδάφους. Για τους “ερυθρόλευκους” είναι πρώτα απ’ όλα θέμα τιμής να προκριθούν, αφού παρά την –αναπάντεχη για πολλούς- εντός έδρας ισοπαλία, γνωρίζουν πως διαθέτουν ομάδα με πιο ψηλό ταβάνι από την αντίπαλό τους και καλούνται να το αποδείξουν στο δεύτερο… ημίχρονο των μεταξύ τους αναμετρήσεων.

Πιθανή πρόκριση εξασφαλίζει για το νικητή παρουσία στους ομίλους του –αναβαθμισμένου πλέον- Europa League, πέρα από τη δυνατότητα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League μέσα από τη διαδικασία των playoffs όπου ο νικητής του ζευγαριού θα βρει στο δρόμο του Μάλμε ή Ρέιντζερς (2-1 το πρώτο ματς για τους Σουηδούς).

Ο συναγερμός που χτύπησε από το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης ο Πέδρο Μαρτίνς ήχησε για όλους στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Στόματα ερμητικά κλειστά, πείσμα και πολλή δουλειά για να γίνει στη Βουλγαρία ότι δεν τελείωσε στο Φάληρο. Αν όλα πάνε καλά όπως πρόβλεψε ο 51χρονος τεχνικός και ο Ολυμπιακός σφραγίσει άλλο ένα εισιτήριο μέσω προκριματικής φάσης, αναμένεται να ακολουθήσουν όχι μία, αλλά δύο προσθήκες πρώτης γραμμής.

Εσκουδέρο για αριστερά

Την ώρα που οι δύο Πορτογάλοι, Τιάγκο Σίλβα και Πέπε, ετοιμάζονται για επιστροφή στην πατρίδα, ο πρώτος ανακοινώθηκε από τη Γκιμαράες με συνιδιοκτησία 50-50 και ο δεύτερος θα πάει στη Φαμαλικάο που αγωνίστηκε ως δανεικός στη διάρκεια του β’ γύρου, οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν ασχολούνται μόνο με την απόκτηση βασικού αριστερού μπακ, αλλά και με έναν ακόμη μεσοεπιθετικό και δη αριστεροπόδαρο.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι ο Ολυμπιακός αναζητά έναν “έτοιμο” αριστερό μπακ, ο οποίος να μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο, εκεί όπου ζορίζεται ακόμη να ανταπεξέλθει ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, κυρίως στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Μία από τις περιπτώσεις που τσεκάρουν οι “ερυθρόλευκοι” είναι ο –ελεύθερος από τη Σεβίλλη- Σέρχιο Εσκουδέρο (31), ο οποίος πέρα από μπαρουτοκαπνισμένος είναι μπακ πρώτης γραμμής, πολύ ισορροπημένος στα αμυντικά και επιθετικά του καθήκοντα.

Από τη στιγμή, ωστόσο, που δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο είναι λογικό να έχουν συγκεντρωθεί γύρω του αρκετοί μνηστήρες. Πρόθεση του συλλόγου, ωστόσο, είναι ο νέος μπακ που θα αποτελέσει και βασική επιλογή να φτάσει από πλευράς συμβολαίου ακόμη και στο ένα εκατ. ευρώ ετησίως. Πολλά λεφτά για έναν ακραίο αμυντικό…

Πάντα στα… ραντάρ ο Ρόνι Λόπες

Παράλληλα, στην Πλατεία Αλεξάνδρας κατόπιν συνεννόησης με τον κόουτς, έχουν ανοικτό ένα ακόμη κεφάλαιο το οποίο αφορά την απόκτηση ενός ακόμη παίκτη, ο οποίος να μπορεί να αγωνιστεί στην τριάδα πίσω από τον φορ, όχι μόνο στα φτερά, αλλά και ως μπαλαντέρ. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό έπαιξαν πολύ δυνατά οι περιπτώσεις των αριστεροπόδαρων Ρόνι Λόπες (σ.σ. κι αυτός ανήκει στη Σεβίλλη) και Μάρκους Έντουαρντς (Γκιμαράες).

Αμφότεροι δεν έχουν βρει ακόμη τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, καθώς οι απαιτήσεις των ομάδων τους είναι ψηλά. Όσο περνάει ο καιρός, ωστόσο, και από τη στιγμή που τουλάχιστον ο Πορτογάλος άσος της Σεβίλλης δεν είναι στο βασικό πλάνο για την επόμενη σεζόν, λογικά οι απαιτήσεις θα πέσουν σε πιο νορμάλ επίπεδα. Χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να προκύψει κάτι νέο στη διάρκεια του μήνα, το πλάνο είναι ακόμη και την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου να γίνουν δύο δυνατά χτυπήματα στις θέσεις που προαναφέραμε.

Μέχρι τότε είναι κομβική η ρεβάνς με τη Λουντογκόρετς που θα καθορίσει και το ταβάνι των εξελίξεων στο μεταγραφικό μέτωπο. Στο αγωνιστικό σκέλος και ο Μπουχαλάκης είναι πλέον έτοιμος για τον επαναληπτικό, ενώ και ο Χένρι Ονιεκούρου που έχει αφήσει ως τώρα πολύ καλές εντυπώσεις, θα κάνει ντεμπούτο στη Βουλγαρία, έστω και ως λύση από τον πάγκο στην εξέλιξη της αναμέτρησης…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό