15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πρώην υπάλληλος της Apple κατηγορείται για κλοπή πληροφοριών για το Apple Car

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρώην υπάλληλος της Apple, Weibao Wang, κατηγορήθηκε επίσημα για κλοπή εμπορικών μυστικών για κλοπή σημαντικών πληροφοριών του Apple Car και μετάδοση τους στην Κίνα, αναφέρει το CNBC.

Σε ένα κατηγορητήριο που κοινοποιήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Wang αντιμετωπίζει έξι κατηγορίες για κλοπή εμπορικού μυστικού για κρυφή πρόσβαση στα δεδομένα της Apple Car‌ μεταξύ 2016 και 2018.

Ο Wang, μηχανικός λογισμικού, ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία το 2016 ως μέρος μιας ομάδας που ανέπτυξε υλικό και λογισμικό για αυτόνομα συστήματα – τεχνολογία που θα μπορούσε να καταλήξει σε αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα. Λόγω του ρόλου του, του παραχωρήθηκε «ευρεία πρόσβαση» σε βάσεις δεδομένων που περιλάμβαναν πληροφορίες για το project. Οι πληροφορίες στις οποίες είχε πρόσβαση περιορίζονταν σε μερικές μόνο χιλιάδες από τους περισσότερους από 135.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης της Apple.

Ο Wang υπέγραψε συμφωνίες εμπιστευτικότητας και πνευματικής ιδιοκτησίας προτού του δοθεί πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων της Apple, ενώ παρακολούθησε εκπαίδευση μυστικότητας που κάλυπτε τις συνέπειες της κλοπής δεδομένων. Ωστόσο, το 2016, κατέβασε τον «πηγαίο κώδικα πλήρους αυτονομίας» της Apple και έκλεψε πρόσθετα αυτόνομα συστήματα και πληροφορίες υλικού λίγο πριν παραιτηθεί από τη θέση του στην Apple το 2018.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Νοέμβριο του 2017, ο Wang είχε δεχτεί μια δουλειά σε μια αμερικανική θυγατρική μιας κινεζικής εταιρείας που ανέπτυξε αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, αλλά περίμενε περισσότερους από τέσσερις μήνες για να πει στην Apple ότι παραιτείται. Μετά την αποχώρησή του από την Apple τον Απρίλιο του 2018, η εταιρεία διαπίστωσε ότι «είχε πρόσβαση σε μεγάλες ποσότητες ευαίσθητων ιδιόκτητων και εμπιστευτικών πληροφοριών» πριν από την αποχώρησή του, ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τον Ιούνιο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερεύνησε την κατοικία του Wang.  “Μεγάλες ποσότητες δεδομένων που ελήφθησαν από την Apple” βρέθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής. Ο Wang είπε στους πράκτορες ότι δεν σχεδίαζε να ταξιδέψει, αλλά αγόρασε ένα αεροπορικό εισιτήριο απλής μετάβασης από το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια προς το Guangzhou της Κίνας το ίδιο βράδυ. Αφού έφτασε στην Κίνα, αποκαλύφθηκε η έκταση της κλοπής. Υπάρχει ένταλμα σύλληψης του Wang και εάν εκδοθεί (καθώς παραμένει στην Κίνα) και καταδικαστεί, θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 60 ετών. Αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών και πρόστιμο 250.000 δολαρίων για κάθε κατηγορία.

Ο Wang είναι ένας από τους τρεις υπαλλήλους της Apple που κατηγορούνται για απόπειρα κλοπής πληροφοριών του Apple Car για την Κίνα. Πέρυσι, ο πρώην υπάλληλος της Apple, Xiaolang Zhang, ομολόγησε την ενοχή του για κλοπή εμπορικών μυστικών στο πλαίσιο μιας συμφωνίας. Εκείνος προσπάθησε επίσης να φύγει από τη χώρα, αλλά συνελήφθη. Ένας τρίτος κατηγορούμενος υπάλληλος, ο Jizhong Chen, δήλωσε αθώος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό