19.3 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Πρόταση νόμου για επιστροφή των δώρων εορτών στο Δημόσιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόταση νόμου με θέμα την «επαναφορά δώρων εορτών και άδειας σε εργαζόμενους στο Δημόσιο» κατέθεσε σήμερα Τρίτη (19/12) στη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου, που κατέθεσε το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η εν λόγω πρωτοβουλία «συνιστά ένα σημαντικό και απτό βήμα αποκατάστασης των βίαιων απωλειών που υπέστησαν οι Έλληνες πολίτες στο εισόδημά τους, κατά την περίοδο των ξέφρενων μνημονιακών περικοπών» και «υλοποιείται ενώ συμπληρώνονται 11 χρόνια από την πλήρη νομοθετική κατάργηση των δώρων εορτών και αδείας στον δημόσιο τομέα και την κυβερνητική αφωνία ως προς την επαναφορά τους».

Παράλληλα, στην πρόταση νόμου αναφέρεται πως η χορήγηση των επιδομάτων «θα επαναφέρει τη λογική εξισορρόπηση μεταξύ εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στον οποίο η καταβολή συνεχίζεται κανονικά».

Νωρίτερα, σήμερα στη Βουλή ψηφίστηκε η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα σε παράτυπους μετανάστες που ζουν για τρία συναπτά έτη στην Ελλάδα να πάρουν άδεια διαμονής, με την προϋπόθεση της εργασίας. Η επίμαχη τροπολογία πέρασε με 262 «ναι», 32 «όχι» και 1 «παρών», ενώ ξεχώρισε η αρνητική ψήφος του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Η κυβέρνηση σε αυτό το πρώτο σοβαρό crash test έσπευσε να ελέγξει τους βουλευτές της, βάζοντας θέμα κομματικής πειθαρχίας αφού βέβαια νωρίτερα είχε εξαιρέσει τον πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει, με σκληρή επιχειρηματολογία, την κάθετη αντίθεση του με την τροπολογία. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό