20.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Πρόστιμο στην οργάνωση Last Generation για ακτιβισμό στο αεροδρόμιο του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 1.060 ευρώ επιβλήθηκε στους ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Last Generation, με αφορμή την διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν πέρυσι στο αεροδρόμιο του Βερολίνου- Βρανδεμβούργου.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε συγκεκριμένα σε έξι άτομα που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε αυτή την κινητοποίηση στις 24 Νοεμβρίου, ανέφερε αρχικά η εφημερίδα Berliner Zeitung. Εκπρόσωπος από το αρχηγείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βερολίνου επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.

Δύο ακτιβιστές άσκησαν έφεση στην απόφαση, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

Διαδηλωτές μπήκαν στους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης του αεροδρομίου και κόλλησαν τα χέρια τους στον ασφαλτοτάπητα, προκαλώντας ολιγόωρη αναστολή των πτήσεων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ορισμένα μέλη της Last Generation είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο με τα τα ποδήλατά τους. Οι κινητοποιήσεις αυτές έγιναν από τους ακτιβιστές ως μια έκκληση στον κόσμο να σταματήσει να ταξιδεύει αεροπορικώς και προς την κυβέρνηση να σταματήσει να επιδοτεί τις αερομεταφορές.

Στα μέσα Ιουλίου, μέλη της οργάνωσης μπήκαν στους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης των αεροδρομίων του Αμβούργου και του Ντίσελντορφ, διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Τον Μάιο, διαδηλωτές για το κλίμα εισήλθαν παράνομα ξανά στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου και ψέκασαν με μπογιά ένα ιδιωτικό αεροσκάφος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, DPA

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό