24.9 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Πρόσκαιρες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Πέμπτη, σε μεγάλο μέρος της χώρας αναμένονται νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο στα ανατολικά και τα νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Πιο αναλυτικά, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την νοτιοανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με γρήγορη ωστόσο βελτίωση του καιρού εκεί.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγες τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και θα εξασθενήσουν σταδιακά από αργά το απόγευμα και στο Αιγαίο θα πνέουν στα βόρεια και κεντρικά τμήματα του από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ στα νότια τμήματα του θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 20 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 25 βαθμούς ενώ τοπικά στα νότια και κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο αυξημένες, μερική ηλιοφάνεια και πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις ιδιαίτερα στα ανατολικά και τα νότια τμήματα του νομού και κυρίως τις πρωινές ώρες και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ωστόσο σταδιακά και από το μεσημέρι θα στραφούν σε μεταβλητούς 3 έως 4 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό