18.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πρόκριση του Θρύλου μέσα στη Βουδαπέστη – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Πραγματοποιώντας μία μεγάλη εμφάνιση ο Ολυμπιακός πήρε νέα νίκη απέναντι στη Φερεντσβάρος, με 0-1, και την πρόκριση στους «16» του UEFA Conference League. Οι «ερυθρόλευκοι» όχι απλά υπερασπίστηκαν το υπέρ τους 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά νίκησαν ξανά μέσα στην Ουγγαρία αυτήν τη φορά και με συνολικό σκορ 2-0 πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Από την πρώτη στιγμή ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπήκε καλά στο ματς και ήταν καλύτερος από την αντίπαλό του. Μπόρεσε να ελέγξει το παιχνίδι και να κρατήσει τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του. Στο 24′ ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Ποντένσε έκανε την μπαλιά με τον Ελ Κααμπί να μπαίνει στη φάση και να πιέζει τον αμυντικό αναγκάζοντάς τον να διώξει σε κόρνερ ενώ η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία της Φερεντσβάρος.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 30′, ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Κααμπί έκανε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε άουτ. Στο 38′ ο Όρτα έκανε μία τρομερή κάθετη μπαλιά στον Φορτούνη, ο οποίος βγήκε τετ α τετ, έκανε το πλασέ το οποίο όμως πήγε λίγο άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Ποντένσε έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε το κοντρόλ και πλάσαρε αλλά ξανά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Νέα επίθεση του Ολυμπιακού, στο 40′, ο Ποντένσε μετά από ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή όμως ο τερματοφύλακας τον πρόλαβε προτού πλασάρει. Στο 42′ ήρθε η φάση του αγώνα, όταν ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα από τ’ αριστερά, ο Ελ Κααμπί έπιασε την κεφαλιά με τον Μαέ όμως να βρίσκει την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής είδε τη φάση στο VAR και έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι. Στο 45′ ο Ελ Κααμπί έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, εκτέλεσε το πέναλτι και άνοιξε το σκορ κάνοντας το 0-1, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έριξε κάπως το ρυθμό του και η Φερεντσβάρος προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» μετά το πρώτο τέταρτο κατάφεραν να πάρουν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα. Στο 68′ ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα-σουτ από τ’ αριστερά με τον τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 71′ ο Ροντινέι σέντραρε από τα δεξιά, ο Όρτα έκανε το σουτ στην κίνηση από την αριστερή πλευρά και η μπάλα πήγε άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ είχε ο Ολυμπιακός και στο 84′, όταν ο Γιόβετιτς έκανε το σουτ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, με τον γκολκίπερ όμως να διώχνει σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να κρατάει το υπέρ του 0-1 και να παίρνει την πρόκριση στους «16» του UEFA Conference League.

Φερεντσβάρος (Ντ. Στάνκοβιτς): Ντιμπούς, Τσίβιτς (67′ Ραμίρεζ), Μαέ, Σισέ, Ουινγκό (46′ Μακρέτσκις), Μαρκίνιος, Αμπού Φανί, Μαϊγκά, Ζαχάριασεν (67′ Μπεν Ρομντάν), Κοντρό (46′ Πέσιτς), Βάργκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Τσικίνιο (90′ Καρβάλιο), Έσε, Ποντένσε, Όρτα (74′ Μασούρας), Φορτούνης (74′ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (79′ Γιόβετιτς).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό