31.2 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Πρωτότυπο διάνυσε 2.573 χλμ με μία φόρτιση!

Ειδήσεις Ελλάδα

Απ’ ότι φαίνεται ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των ρεκόρ για τα ηλεκτρικά οχήματα αφού πριν από μερικές ημέρες το Mythen, το ηλεκτρικό μονοθέσιο που κατασκεύασε μία ομάδα φοιτητών κατάφερε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ για το 0-100 km/h σημειώνοντας ένα εξωπραγματικό για τα δεδομένα αυτοκινήτου παραγωγής 0.956’’ ενώ τώρα το muc022, ένα διαφορετικό ηλεκτρικό πρωτότυπο μίας άλλης ομάδας σπουδαστών, κατάφερε να διανύσει 2.573,79 χιλιόμετρα με μία φόρτιση και χωρίς να βασίζεται σε ηλιακά πάνελ για να παρατείνουν την εμβέλεια που παρέχει η μπαταρία!

Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να διανοηθείς την απόσταση; Είναι σαν να ξεκινάς με το αυτοκίνητο σου από την Αθήνα και να σταματάς στα προάστια της Κολωνίας στη Γερμανία. Είναι σαν να ξεκινάς από την Αθήνα και να σταματάς στα σύνορα της Τουρκίας με την Αρμενία! Φυσικά, το muc022 δεν είναι ένα τυπικό αυτοκίνητο. Είναι ένα πρωτότυπο που έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να μπορεί να διανύσει την μέγιστη απόσταση ανάμεσα στις φορτίσεις και για την εξέλιξη και την κατασκευή του χρειάστηκαν περισσότεροι από 18 μήνες σκληρής δουλειάς.

Βασίζεται σε ένα ανθρακονημάτινο monocoque, η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και διπλά ψαλίδια πίσω, διαθέτει 4 δισκόφρενα και κινείται χάρη σε δύο σύγχρονους ηλεκτροκινητήρες μόνιμου μαγνήτη συνδυαστικής ισχύος 880W οι οποίοι τροφοδοτούνται με ενέργεια από μία μπαταρία 15.5 kWh. Το μήκος του δεν υπερβαίνει τα 3.4 μέτρα, το βάρος του δεν ξεπερνά τα 170 κιλά χωρίς τον οδηγό και ο συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) περιορίζεται χάρη στο προηγμένο design στο 0.159! Ναι, η μέγιστη ταχύτητα του muc022 είναι μόλις 42 km/h και η μέση ταχύτητα των 99 ωρών που χρειάστηκαν για να διανύσει την απόσταση-ρεκόρ των 2.573,79 χιλιομέτρων ήταν μόλις 26 km/h περίπου αλλά το νούμερο που έχει σημασία για το συγκεκριμένο πρωτότυπο και το νούμερο που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι η μέση κατανάλωση ενέργειας  κατά τη διάρκεια του ρεκόρ ήταν μόλις 0.6 kWh ανά 100 χιλιόμετρα. Για να έχεις μία τάξη μεγέθους, αρκεί να αναφέρουμε ότι η Mercedes-Benz στοχεύει με τη νέα CLA παραγωγής στις 12 kWh ανά 100 χιλιόμετρα. Στοχεύει σε αυτό το νούμερο, δεν το έχει πετύχει ακόμα! Ένα μεγάλο μπράβο στους φοιτητές του Technical University του Μονάχου που εξέλιξαν, κατασκεύασαν και οδήγησαν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) το muc022 σε αυτό το τρομερό ρεκόρ!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό