28.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Πρωτοβουλία του Facebook για καταπολέμηση της ανεργίας που φέρνει η πανδημία

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι γεγονός ότι πολλές είναι οι θέσεις εργασίας που απειλούνται από την ύφεση που θα προκαλέσει η πανδημία του Co-19 και το Facebook θέλει να κάνει κάτι για αυτό.

Το Facebook φέρεται να έχει ήδη έτοιμα μερικά όπλα στη φαρέτρα του προκειμένου να καταπολεμήσει το νέο κύμα ανεργίας που ανησυχεί ήδη τους οικονομολόγους. Τα όπλα αυτά για την καταπολέμηση της ανεργίας βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, αλλά ήδη εκτιμάται ότι το Facebook είναι έτοιμο να τα χρησιμοποιήσει, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Phone Arena. Τα εργαλεία του Facebook είναι το Job Application Questions και το Co 19 Employment Resources banner, τα οποία έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ανάσχεσης της λογικής των απολύσεων που μπορεί να προκύψουν λόγω του κορωνοϊού.

Το πρώτο εργαλείο, το Job Application Questions, είναι μια σειρά ερωτήσεων που θα έκανε κανείς σε έναν υποψήφιο εργαζόμενο και μπορεί να τις απαντά κανείς στο προφίλ του προκειμένου να μπορεί να γίνεται μία πρώτη επιλογή από τους ενδιαφερόμενους εργοδότες και να δείχνουν έτσι οι υποψήφιοι εργαζόμενοι τη διαθεσιμότητά τους, καθώς και άλλα στοιχεία.

Το εργαλείο με το όνομα Co-19 Employment Resources είναι ένα banner, μια διαδικτυακή διαφήμιση που ενημερώνει για όλες τις παροχές που δίνονται στους εργαζόμενους στις ΗΠΑ από τις Αρχές, στο πλαίσιο των ειδικών ενισχύσεων ή των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται εξαιτίας της πανδημίας. Το εργαλείο αυτό θα μπορούσε να προσαρμοστεί και σε άλλες χώρες, αποκτώντας τοπικό χαρακτήρα για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας των Κυβερνήσεων με τους πολίτες μέσα από το πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Είναι προφανές ότι ακόμα και το Facebook δεν είναι ικανό να δώσει τις λύσεις σε όλα τα οικονομικά ζητήματα που εγείρονται μετά την εμφάνιση του ιού που έχει προκαλέσει προβλήματα οικονομικής και εργασιακής φύσης, αλλά είναι σημαντικό να γίνεται ανάληψη χρήσιμων πρωτοβουλιών εγκαίρως.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό