20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πρωτοβουλία Σβίγκου – Βασιλειάδη για το χάσμα μεταξύ Κασσελάκη και Αχτσιόγλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στέλνει «σήματα» για την ανάγκη να βγει το κόμμα από την περιδίνιση της εσωστρέφειας. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται μια πρωτοβουλία που -σύμφωνα με πληροφορίες- πήραν η Ράνια Σβίγκου και ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Συγκεκριμένα, οι δύο γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν επαφές με τους Νάσο Ηλιόπουλο και Αλέξη Χαρίτση, με σκοπό να χτίσουν «γέφυρες» με την μειοψηφία. Μάλιστα, πηγές της Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν αυτές τις συναντήσεις ουσιαστικές και όχι προσχηματικες.

Όπως αποκαλύπτουν στο flash.gr καλά πληροφορημένες πηγές, τόσο προεδρικά στελέχη, όσο και μέλη της ηγετικής ομάδας επιδιώκουν να γεφυρώσουν το χάσμα με τη μειοψηφία, τα τελευταία 24ωρα. Μάλιστα, υπήρξαν και συναντήσεις με πιο μετριοπαθείς βουλευτές, οι οποίοι βέβαια έχουν ταχθεί απέναντι στην νέα ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες δε, φαίνεται πως έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι πάνω στους «αντιφρονούντες» βουλευτές προκειμένου να τους πείσουν να μην αποχωρήσουν, καθώς εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο σε σχέση με την αποχώρηση της Ομπρέλας.

Οι κόκκινες γραμμές

Υπενθυμίζεται ότι το κείμενο της ομάδας Αχτσιόγλου, η οποία σημειωτέον έλαβε στις εσωκομματικές κάλπες 44%, δημιούργησε νέους τριγμούς στην Κουμουνδούρου με την τάση των 6+6 να εκτιμά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης με το «διάγγελμα» περί δημοψηφίσματος και την «εμπρηστική», όπως την χαρακτηρίζουν, ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή πάτησε τις κόκκινες γραμμές που είχαν βάλει.

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι κάτι περισσότερο από ανήσυχος για τις εξελίξεις στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ, η νέα δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ, ο οποίος έκανε λόγο για την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές κατά Τσακαλώτου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιάννη Δραγασάκη και του Αλέξη Χαρίτση. Μάλιστα, ο πρώτος κατηγόρησε τον πρόεδρο του κόμματος για υπονόμευση του συλλογικού άθλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, την πόρτα της εξόδου προανήγγειλε ότι θα περάσει και ο Αριστείδης Μπαλτάς, που αποτέλεσε για χρόνια τον ιδεολογικό βραχίωνα του κόμματος και έναν εκ των συγγραφέων όλων των ιστορικών ντοκουμέντων της παράταξης.

Νέο κάλεσμα για ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη

Kατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, συμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε την αποφασιστικότητα του για την απρόσκοπτη και πλήρη διαλεύκανση του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος καθώς και την ανάγκη για απόδοση ευθυνών.

Νέο άνοιγμα σε Αχτσιόγλου

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε και στη σημασία για ενότητα και συσπείρωση, σε αυτή την δύσκολη για το κόμμα συγκυρία, επαναλαμβάνοντας ότι «σταθερά τείνει χείρα φιλίας». Τόνισε δε την ανάγκη ενός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα συνεχίσει να εκφράζει τη λαϊκή βούληση και εντολή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό